«Фахівець на своєму місці»: легенда Шахтаря оцінив призначення на посаду наставника команди ван Леувена

Переглядів 1253
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Фахівець на своєму місці»: легенда Шахтаря оцінив призначення на посаду наставника команди ван Леувена
Олександр Сопко та Патрік ван Леувен. Колаж «Український футбол»
Ексзахисник Шахтаря, який грав за команду з Донецька у 80-х роках минулого століття Олександр Сопко впевнений, що Патрік ван Леувен відмінно впорається з роботою в клубі Ріната Ахметова.

Олександр Сопко прокоментував призначення на посаду головного тренера Шахтаря голландського спеціаліста Патріка ван Леувена.

«Головним мотивом запрошення ван Леувена було те, що з гравцями, яких було списано зі складу Динамо, він зумів побудувати симпатичну команду і показувати футбол, який і результат давав, і естетичну насолоду приносив. 

Незатребувані в топ-клубах гравці при ван Леувені виросли набагато швидше і якісніше. Це говорить про те, що фахівець на своєму місці і, крім результату, розвиває ще й саму гру, а вже в цій грі розвиваються футболісти», – сказав Сопко.

Також Сопко назвав і козирі в рукаві ван Леувена, які допоможуть йому почуватися в Шахтарі впевненим та дати необхідний результат.

«Він знайомий із системою клубу, не чужа для нього людина. Хтось скаже, що в нього немає досвіду роботи з топ-командами, то це може й на користь піти.

Ван Леувен буде позбавлений якихось стереотипів, закостенілих пристрастей. Його гра без тривалого стояння на місці, без постійного перекочування м’яча має сподобатися як керівникам клубу, так і вболівальникам», – наводить слова Сопка Footboom1.

  • Новий тренер помаранчево-чорних в минулому чемпіонаті УПЛ очолював луганську Зорю, фінішувавши з нею на третій позиції. 
  • Саме Паріка ван Луевена було визнано найкращим тренером минулого сезону УПЛ.
  • В якості тренер голландець провів 30 матчів у чемпіонаті України (УПЛ): 20 перемог, 4 нічиї, 6 поразок (різниця м’ячів: 61–34). Визнаний найкращим тренером УПЛ сезону-2022/23 за підсумками анкетування клубів.
  • Раніше ван Леувен був координатором та директором Академії «Шахтаря» (2006-2013).