«Фанати Зеніту ненавидять темношкірих»: Беніто порівняв расизм у росії та Україні на прикладі команди Тимощука

Переглядів 637
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Фанати Зеніту ненавидять темношкірих»: Беніто порівняв расизм у росії та Україні на прикладі команди Тимощука
Беніто. Фото: Динамо
Вінгер Динамо Беніто порівняв ситуацію з расизмом в Україні та росії. 24-річний нігерієць до трансферу до столичного гранда виступав тривалий час за Тамбов.

Беніто заявив, що Україна є більш гостинною країною до іноземців, ніж росія.

«Я жив у росії і можу сказати, що український народ більш доброзичливий. Росіяни дуже радикальні. Подивіться скільки іноземців ходить вулицями Києва. 

У росії іноземцю важко ходити вулицями. Українці дуже гостинні, раді туристам. Вони відкриті, росіянам не вистачає гостинності».

Беніто зазначив, що під час своїх виступів у росії особисто стикався з проявами расизму.

«Фанати Зеніту ненавидять темношкірих. У цій команді ви ніколи не побачите африканців. Був жахливий випадок у Тамбові. Один із наших фанатів дозволяв собі кричати на мою адресу расистські образи під час гри. Уявіть собі, на свого ж гравця! - Сказав Беніто в інтерв'ю Ютуб-каналу Динамо.

Відмітимо, що за Зеніт свого часу грав зрадник України Тимощук. Зараз він продовжую працювати у пітерському клубі помічником тренера.

Нагадаємо, що Беніто виступав за Тамбов із 2018 по 2020 рік, після чого перебрався до Динамо у статусі вільного агента.

За час своїх виступів у таборі біло-синіх вінгер віддавався до оренди в Олімпік та хорватську Горицю. Наразі він проходить збори з Динамо і готується до другої частини сезону. За біло-синіх Беніто поки що провів лише один матч.

Контракт вінгера з Динамо діє до 30 червня 2023 року. Transfermarkt оцінює гравця у 150 тисяч євро.

X