ФК Десна припинить існування? Колишній головний тренер команди дав конкретну відповідь щодо майбутнього клубу

Переглядів 847
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
ФК Десна припинить існування? Колишній головний тренер команди дав конкретну відповідь щодо майбутнього клубу
Олександр Рябоконь. Колаж: «Український Футбол»
Колишній головний тренер Десни Олександр Рябоконь, який нині служить у ЗСУ, розповів про майбутнє чернігівського клубу, що зараз не виступає в чемпіонатах України через повномасштабну війну.

Олександр Рябоконь в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» поділився інформацією щодо майбутнього чернігівської Десни, в якій він пропрацював головним тренером близько 12 років.

«З керівництвом Десни я спілкувався приблизно два місяці тому. Спочатку були обнадійливі сподівання – що цього сезону команда повернеться, але потім, очевидно, плани помінялись і керівництво взяло паузу.

Вирішальним моментом буде осіння атестація клубів. Тоді стане зрозуміло, відновить Десна свою діяльність чи клуб пропаде назавжди».  

Також спеціаліст розповів, чому клуб не повернувся в УПЛ чи Другу лігу цього сезону.

«Спочатку планували виступати в Прем’єр-лізі. Команду хотіли зібрати у січні цього року і вести підготовку до чемпіонату. Але взимку нереально зібрати команду, адже всі футболісти були задіяні в інших колективах. 

Тому з’явилась ідея заявитись у Другу лігу, щоб була хоча б молода основа футболістів, а вже наступного сезону повернутись в УПЛ. Але щось не склалось і керівництво Десни вирішило взяти паузу. Думаю, що восени все стане зрозуміло, коли розпочнеться атестація клубів». 

Внаслідок російських обстрілів інфраструктура Десни зруйнована. Тренер поділився інформацією щодо її можливого відновлення і сказав, де планувала грати команда у разі повернення у футбол.

«Все так і стоїть зруйноване, ніяких робіт не ведеться. Важка ситуація і мені боляче на все це дивитися. Де грати? Розмова йшла про Київ та область, але до конкретики так і не дійшло.

Не знаю, які у керівництва плани на майбутнє, але поки що нічого не робиться», – сказав Рябоконь для «УФ».

  • Після початку повномасштабної військової агресії росії проти України, Рябоконь припинив тренерську діяльність та вступив до лав сил оборони. Наразі він перебуває у підпорядкуванні 112 Бригади ЗСУ.
  • За свою кар'єру він очолював Борисфен (2000-2004, 2006), київську Оболонь (2005), Динамо з мінську (2005-2006), черкаське Дніпро (2007-2008), чернігівську Десну (2008-2010, 2012-2022), ПФК Львів (2010-2011) та Севастополь (2011).
  • Внаслідок агресії рф та руйнувань, що вона принесла клубу, Десна пропускає другий сезон УПЛ поспіль, однак команда зарезервувала собі місце у Прем'єр-лізі на майбутнє.