Форвард Шахтаря збирається покинути команду: гравець вже повідомив керівництво клубу про своє рішення

Переглядів 203
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Форвард Шахтаря збирається покинути команду: гравець вже повідомив керівництво клубу про своє рішення
Нападник Шахтаря Лассіна Траоре, схоже, не збирається довго затримуватися в донецькій команді и має на меті приєднатися до гранду турецького футболу.

Гравець став єдиним легіонером Шахтаря, хто не покинув команду і повернувся до її табору після початку повномасштабної війни. Головний тренер Ігор Йовічевіч, директор з футболу Даріо Срна та футболісти Шахтаря відзначали сміливість та характер Траоре. 

Однак, турецьке видання Fotomac має інформацію про те, що буркінієць планує перейти до Фенербахче. Стамбульський гранд займається пошуком кандидатури на підсилення атаки.

Представники Фенербахче вже нібито провели переговори з «гірниками». Якщо Шахтар відмовиться Траоре, вони звернуться до інших кандидатів з їхнього шорт-листа.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

Сам футболіст вже проінформував Шахтар про бажання змінити клубну прописку. Очікується, що переговори продовжаться наступного тижня. Раніше повідомлялося, що Фенербахче планує взяти буркінійця в оренду із правом викупу.

Траоре після повернення до Шахтаря публічно висловлювався про своє бажання продовжити виступи у команді. 21-річний форвард перейшов до помаранчево-чорних з Аякса влітку минулого року за десять мільйонів євро, підписавши контракт до червня 2026 року.

У складі «гірників» Траоре зіграв 14 матчів та забив дев'ять м'ячів. Лассіна отримав тяжку травму коліна у вересні 2021 року і після цього на поле не виходив. Transfermarkt оцінює Траоре в дев'ять мільйонів євро.

Сьогодні, 7 серпня, Шахтар проведе благодійний матч з Ромою в рамках Shakhtar Global Tour for Peace. Зустріч відбудеться у Римі на «Стадіо Олімпіко» та розпочнеться о 21:45.