Франція громила Україну – 5:0. Чи є шанс на реванш? Прогноз і анонс на матчу за вихід у півфінал Євро-2023

Переглядів 32060
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Франція громила Україну – 5:0. Чи є шанс на реванш? Прогноз і анонс на матчу за вихід у півфінал Євро-2023
Молодіжна збірна України. Фото: УАФ
Ексклюзивний анонс третього матчу Євро-2023 (U-21) між молодіжними збірними Франції та України спеціально для вас на «УФ».

2 липня відбудеться поєдинок між молодіжними збірними Франції та України в рамках Євро-2023 (U-21). Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Франція U-21 – Україна U-21

2 липня. 22:00. м. Клуж-Напока. Стадіон “Клуж Арена”

Пряма трансляція – Суспільне

Дискваліфікації: Владислав Ванат (Україна)

• Нам є за що давати реванш Франції

У матчі 1/4 фіналу молодіжного Євро-2023 між собою зіграють збірні Франції та України. Цікаво, що ці дві команди вже зустрічались у відборі до цього чемпіонату Європи. Вони опинились в одній групі, де в підсумку французи фінішували першими з 26 балами в активі, а українці завершили відбір на другому місці, поступившись їм трьома пунктами. У першому матчі на груповому етапі “синьо-жовті” програли “Ле Бльо” з рахунком 0:5, але вже у другому поєдинку зіграли у результативну нічию 3:3.

Свою групу на Євро-2023 французи пройшли впевнено, здобувши три перемоги над Італією (2:1), Норвегією (1:0) і Швейцарією (4:1). У підсумку, перше місце, дев’ять очок, різниця забитих і пропущених – 7:2. Найкращим бомбардиром Франції на цьому Євро є 20-річний Бредлі Баркола, який виступає за Ліон. У його активі два забиті м’ячі. А ось найкращим голеадором Франції під час відбіркового циклу став Амін Гуїрі, який забив п’ять м’ячів. До речі, цей 23-річний хавбек вже встиг відзначитися на цьому чемпіонаті Європи, забивши у ворота швейцарців. Гуїрі представляє французький Ренн.

Україна U-21 проти Франції U-21 у відборі до Євро-2023. Фото: УАФ

• У зіркової французької збірної є відчутні втрати

Французів очолює Сільвен Ріполь. 51-річний фахівець працює на посаді головного тренера молодіжної збірної Франції з 2017 року. На молодіжне Євро-2023 Ріполь викликав 23 гравців:

  • Воротарі: Стефан Баїч (Валансьєнн, Франція), Лукас Шевальє (Лілль, Франція), Іллан Мельє (Лідс, Англія)
  • Захисники: Лоїк Баде (Севілья, Іспанія), Саша Бої (Галатасарай, Туреччина), Бафоде Діакіте (Лілль, Франція), П'єр Калюлю (Мілан, Італія), Яссер Ларусі (Труа, Франція), Кастелло Лукеба (Ліон, Франція), Квентін Мерлін (Нант, Франція), Мохамед Сімакан (РБ Лейпциг, Німеччина)
  • Півзахисники: Максенс Какере (Ліон, Франція), Жоріс Шотар (Монпельє, Франція), Куадіо Коне (Боруссія Менхенгладбах), Енцо Ле Фі (Лорьян, Франція), Майкл Олізе (Крістал Пелас, Англія), Кефрен Тюрам (Ніцца, Франція)
  • Нападники: Амін Адлі (Баєр, Німеччина), Бредлі Баркола, Раян Черкі (обидва – Ліон, Франція), Амін Гуїрі, Арно Калімуендо (обидва – Ренн, Франція), Елі Вах (Монпельє, Франція)

У французів дуже сильні гравці, які є лідерами своїх клубів. Зокрема, тандем Гуїрі та Калімуендо, у цьому сезоні на двох забили 22 м’ячі у Лізі 1, виступаючи за Ренн. Також слід відзначати Аміна Адлі з Баєра, у якого 4+5 за системою гол + пас у цьому сезоні. Однак є і серйозні втрати у Сільвена Ріполя. Коуч не може розраховувати на травмованих Куадіо Коне (Боруссія Менхенгладбах) та Майла Олісе з Кристал Пелеса. 

• Україна без Ваната, проте, сподіваємося, з Мудриком

Збірна України свою групу теж пройшла доволі впевнено. У першому турі підопічні Руслана Ротаня обіграли хорватів завдяки голам Олексія Кащука та Данила Сікана. У другому матчі здолали румунів (не без допомоги суперника, автогол до свого активу записав Віктор Дікан). А у заключному поєдинку на пару з іспанцями видали результативну нічию 2:2. За “синьо-жовтих” забивали Богдан В’юнник і Георгій Судаков (з пенальті). Отож, Україна набрала сім очок, стільки ж у іспанців, але вони випередили українців завдяки кращій різниці забитих і пропущених – 6:2 проти 5:2.

Нагадуємо, як виглядає заявка молодіжної збірної України на Євро-2023 (U-21): 

  • Воротарі: Руслан Нещерет (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Кирило Фесюн (Колос).
  • Захисники: Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота (обоє – Динамо), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олексій Сич (Кортрейк, Бельгія), Ростислав Лях (Рух), Максим Брагару, Володимир Салюк (обоє – Чорноморець), Арсеній Батагов (Зоря).
  • Півзахисники: Володимир Бражко (Зоря), Іван Желізко (Валмієра, Латвія), Олексій Кащук (Сабах, Азербайджан), Олександр Назаренко (Дніпро-1), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Артем Бондаренко, Георгій Судаков (усі — Шахтар), Михайло Мудрик (Челсі).
  • Нападники: Богдан В'юнник (ГАК, Австрія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо).

Головний тренер нашої молодіжки Руслан Ротань і надалі не може розраховувати на дискваліфікованого Владислава Ваната. Нагадаємо, що форвард Динамо вдарив суперника ще під час другого поєдинку проти Румунії, за що отримав пряму червону картку і дискваліфікацію на два матчі. Тож Ванат не грав проти іспанців і не зіграє проти французів. Якщо Україна вийде у півфінал, тоді вже Владислав матиме змогу з’явитись на футбольному полі. До речі, переможець пари Франція – Україна виходить на переможця пари Іспанія – Швейцарія.

Історія зустрічей – 9:+3=5-1; 19:9

Майбутній герой матчу – Михайло Мудрик

22-річний вінгер лондонського Челсі Мудрик наразі не провів жодної хвилини на молодіжному Євро-2023. У кожному з попередніх трьох матчах він був на лаві запасних, але на поле не виходив. Востаннє Михайло грав ще 16 червня за національну збірну України проти Північної Македонії. Мудрик провів на полі 89 хвилин і відзначився двома асистами. У нього було ушкодження м’яза ноги, яке гравець отримав ще перед поєдинком проти Мальти. 30 червня до розташування молодіжної збірної України приїхали лікарі Челсі, щоб винести вердикт, чи зможе Михайло зіграти у чвертьфіналі. За підсумками обстеження українець отримав дозвіл і готується до поєдинку проти французів. Це дуже серйозне підсилення для Ротаня перед надважливим матчем. Сподіваємось, що Мудрик покаже себе у всій красі та допоможе Україні вийти в півфінал.

Михайло Мудрик. Фото: УАФ

Прогноз на гру Франція U-21 – Україна U-21: Х2 – 2.51 

Букмекери зовсім не вірять у перемогу України, даючи на це великий коефіцієнт 5.90, у той час, як на звитягу Франції – 1.65. У чвертьфіналі Євро-2023 ніхто зі збірних не буде ризикувати і з перших хвилин летіти вперед. Тому нас очікує обережний футбол. Але, водночас, хочеться вірити у нашу молодіжку, що вони просто так не здадуться. Підопічні Руслана Ротаня вже грали внічию з Францією під час відбору до чемпіонату Європи. Чому би “синьо-жовтим” знову не спробувати зачепитися за нічийний результат, а там вже спробувати в овертаймах або в серії післяматчевих пенальті дотиснути французів? Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що українці не програють в основний час Франції – 2.51.