Шевченко, Лобановський, Блохін та Ахметов: футбольні діячі потрапили до топ-100 видатних українців усіх часів

Переглядів 2508
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Шевченко, Лобановський, Блохін та Ахметов: футбольні діячі потрапили до топ-100 видатних українців усіх часів
Андрій Шевченко. Фото: Google
Андрій Шевченко, Валерій Лобановський, Олег Блохін та Рінат Ахметов опинилися в першій сотні видатних українців усіх часів. Респонденти зробили свій вибір.

Соціологічна група «Рейтинг» у межах проекту «Народний ТОП» оприлюднила список ста видатних українців усіх часів.

Звісно, є в цьому рейтингу також українські спортсмени та українці, причетні до спорту. До слова, в опитуванні брали участь респонденти віком від 18 років, які називали імена відомих особистостей без підказок.

Головна зірка українського футболу Андрій Шевченко розташувався на 19 позиції. До слова, легендарний тренер Динамо Валерій Лобановський посів 60 місце, а Олег Блохін іде 97-м. Президент Шахтаря Рінат Ахметов став 78-м. 

Відомий на весь світ боксер та нинішній мер Києва Віталій Кличко опинився на 17 місці. Його брат Володимир Кличко розташувався на 48 позиції. Є в списку і діючі українські боксери. Олександр Усик став 18-м, а Василь Ломаченко посів 88 місце. Також світовий рекордсмен Сергій Бубка опинився на 35 позиції.

До слова, першив у рейтингу став видатний український поет Тарас Шевченко. Другу позицію посів Президент України Володимир Зеленський. Також до першої п’ятірки увійшли Леся Українка, Богдан Хмельницький та Степан Бандера. До топ-10 потрапили Михайло Грушевський, Іван Франко, Іван Мазепа, В’ячеслав Чорновіл та Валерій Залужний.

X