Галатасараю в Туреччині не дозволяють остаточно оформити трансфер Тете: все через скаргу від Шахтаря

Переглядів 542
Дмитро Котков Дмитро Котков
3 голоси
Галатасараю в Туреччині не дозволяють остаточно оформити трансфер Тете: все через скаргу від Шахтаря
Тете. Фото: Google
Бразилець Тете вже готовий грати за турецький Галатасарай, але клуб зі Стамбулу не отримав дозволу від місцевої Федерації футболу на отримання трансферного сертифікату.

Стамбульський Галатасарай, який нещодавно оголосив про підписання чотирирічного контракту із бразильцем Тете, поки що не може отримати трансферний сертифікат на бразильського футболіста. Про це повідомляє видання Haber Sunum.

Турецька футбольна федерація поки не видає цей документ стамбульцям, оскільки колишній клуб Тете – Шахтар – подав скаргу у ФІФА на Галатасарай та на самого латиноамериканського вінгера, бо вважає, що цей трансфер було здійснено із порушенням правил.

Від Галатасарая донецький клуб хоче отримати компенсацію за Тете, а самого футболіста – дискваліфікувати за перехід до іншого клубу, незважаючи на контракт із Шахтарем до 31 грудня 2023 року.

  • Тете минулого сезону згідно з Annexe 7 ФІФА грав за французький Ліон та англійський Лестер.
  • Шахтар підписав Тете на початку 2019 року з Греміо за 15 мільйонів євро. Контракт з ним був розрахований до кінця 2023 року.
  • У складі «гірників» бразильський футболіст виграв два чемпіонати, Кубок та Суперкубок України. Він забив 31 гол та зробив 15 асистів у 108 матчах.