Гасперіні помилився: Малиновський забивав в Аталанті один із десяти далеких ударів – вражаюча статистика

Переглядів 3809
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Гасперіні помилився: Малиновський забивав в Аталанті один із десяти далеких ударів – вражаюча статистика
Руслан Малиновський та Гасперіні. Фото: Аталанта
З'явилися нові подробиці конфлікту між головним тренером Аталанти Джан П'єро Гасперіні та українським півзахисником Марселя Русланом Малиновським.

Малиновський розповів про дивне прохання від Гасперіні – щоб українець менше бив здалеку, бо він забиває лише 1-2 голи зі ста ударів. Але, проаналізувавши статистичні показники з різних ресурсів, можна дійти висновку, що статистика в цій ситуації знаходиться на боці Руслана.

За чотири роки в Аталанті Малиновський зробив 220 ударів по воротах, 70 з них були у ворота (31.8% точність). Цей показник при середній дистанції удару 23.3 метра!

Із загальної кількості ударів 155 було зроблено з-за меж штрафного майданчика, а 15 з них виявились гольовими. Разом виходить, що кожен десятий удар Малиновського з-за меж штрафного майданчика приносив команді гол, що в п'ять-десять разів більше за озвучений показник Гасперіні.

Нагадаємо, у це трансферне вікно Руслан Малиновський залишив Аталанту та перейшов до Марселя. Французький клуб узяв українського хавбека в оренду із зобов'язанням викупу. Сума угоди з Аталантою має становити 10+3 мільйонів євро. Контракт Малиновського з французьким клубом діятиме до літа 2027 року.

 

X