«Гроші окроплені кров'ю»: Фонсека жорстко засудив трансфери в російські клуби

Переглядів 3196
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Гроші окроплені кров'ю»: Фонсека жорстко засудив трансфери в російські клуби
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Колишній головний тренер донецького Шахтаря Паоло Фонсека висловив свою позицію щодо можливих трансферів, що пов’язані із російськими клубами.

Фонсека відреагував на трансферні чутки навколо Бенфіки та Браги, які можуть продати своїх футболістів у російський чемпіонат. Наставник не хоче вірити, що інформація підтвердиться.

«Протягом минулого тижня я читав, що Бенфіка та Брага розглядають можливість продажу Чикінью і Тормени російським клубам. Бенфіка, яка зразково організувала кампанію допомоги Україні з початку війни. Моєю рідною Брагою керують чуйні люди з величезним серцем. Словом, я не хочу вірити. Я відмовляюся це робити».

Фонсека навів яскравий приклад, яким, на його думку, повинні керуватися європейські клуби. 

«Два тижні тому російський клуб намагався купити Рожеріо, лівого захисника Сассуоло. Італійський клуб відмовився навіть розпочати переговори і заявив про етичні питання, пов'язані з війною, які їх не влаштовують. Я був гордий думати, що футбольний світ продовжує бути прикладом».

Фонсека звернувся до Бенфіки та Браги, щоб ті зупинили будь-які перемовини із росіянами. Наставник пояснив свою позицію.

«Я звертаюся до Бенфіки і моєї Браги із закликом наслідувати приклад італійського клубу. Щодня Росія продовжує вбивати людей, навіть невинних дітей. Можливо, хто із них в цей момент був дома і дивився футбольний матч.

Одне знаю точно – якщо Бенфіка та моя Брага закриють угоди з російськими клубами, то гроші будуть окроплені кров'ю дітей, які гинуть щодня в Україні. І багато хто з цих дітей любив футбол», – написав Фонсека у своєму Twitter

  • Фонсека працював з Шахтарем з 2016 по 2019 роки. Наразі, португальський спеціаліст – останній тренер, який виводив «гірників» до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.
  • З липня 2022 року Фонсека очолює французький Лілль, в якому грає ексгірник Ісмаїлі. Угода спеціаліста з клубом чинна до червня 2024 року.
  • За підсумками сезону 2022/2023 у Лізі 1 команда португальського тренера посіла п’яте місце та зіграє у кваліфікації Ліги конференцій.