Грузія поступилась Ізраїлю у серії післяматчевих пенальті: гравці Динамо та Шахтаря покинули Євро-2023

Переглядів 3131
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Грузія поступилась Ізраїлю у серії післяматчевих пенальті: гравці Динамо та Шахтаря покинули Євро-2023
Прудких ізраїльтян грузини тримали всіма силами, але невтримали. Фото: Google
Молодіжна збірна Ізраїлю стала першим півфіналістом Євро-2023. Команда із Близького сходу у дуже непростому матчі здолала однолітків з Грузії, перегравши опонетів лише у серії пенальті.

Попри статус фаворитів поєдинку та команди-господарки Євро (однієї з двох), збірна Грузії розпочала поєдинок проти Ізраїлю вкрай погано.

Вже на п'ятій хвилині гри футболіст клубу Маккабі з Тель-Авіва Дор Тургеман міг виводити Ізраїль вперед, але опинившись фактично один на один з голкіпером Грузії Гіоргі Мамардашвілі (основний воротар іспанської Валенсії, – прим. «УФ»), певно злякавшись його зірковості, запустив мяча повз площину воріт. 

Вбивчий момент мав і гравець Зальзьбурга Оскар Глух, головна молода зірка Ізраїлю, але і він не зміг переграти Мамардашвілі. 

Натомість грузини за яких з перших хвилин поєдинку грав вихованець Динамо Георгій Цитаішвілі за увесь перший тайм так і не спромоглися створити бодай один небезпечний момент та завдати бодай один удар у площину воріт суперника.

За таким же сценарієм розпочався і тайм номер два: вже на 47 хвилині кулястому не вистачило сантиметрів, у буквальному сенсі слова, щоб перетнути лінію воріт збірної Грузії. Однак Омрі Гендельману засмутити господарів Євро знову невдалося.

На 65 хвилині грузини нарешті прокинулися: до штрафної Ізраїлю вихором увірвався Цитаішвілі, але його потужний удар вдалося заблокувати захиснику. І за п'ять хвилин потому, Гео всадили на лаву відпочивати.

З огляду на перебіг гри, яка хоч і активувалася, стала цікавішою, але все так само без реальних гольових нагод, все плавно йшло до додаткового часу. Зрештою, так і сталося. 

В першому екстратаймі грузини були більш активнішими за ізраїльтян, виокремлювався гравець Шахтаря Гіоргі Гочолейшвілі, який був  активний на своєму правому фланзі й загалом у центрі поля, але його старань виявилося замало.

Останні 15 хвилин гри обидві команди відверто грали з думками про серію пенальті: мало ризикували попереду та максимально чітко оборонялися.

А в серії пенальті фортуна пісміхнулась Ізраїлю. 

Грузія U21– Ізраїль  U21 3:5* (0:0, 0:0)

* – по пенальті

  • В 1/2 фіналу Євро-2023 молодіжна збірна Грузії зіграє з переможцем пари Англія – Португалія.
  • Поєдинок  Англія – Португалія відбудеться 2 липня. Початок гри о 19:00 за київським часом.