Гусіну сьогодні могло б виповнитися 50 років: до дня народження легенди київського Динамо

Переглядів 1129
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Гусіну сьогодні могло б виповнитися 50 років: до дня народження легенди київського Динамо
Андрій Гусін. Фото: Google
Футбольний портрет знакового гравця київського Динамо часів третьої команди-зірки Лобановського – Андрія Гусіна, якому сьогодні могло б виповнитися 50 років.

Народився Андрій Гусін 11 грудня 1972 року в Золочеві Львівської області в родині спортсменів. У Карпатах, де він починав під керівництвом Андрія Карімова, високого, статного юнака визначили як форварда.

У львівських Карпатах, куди Андрій Гусін потрапив у 1992 році, він дебютував просто неймовірно. 6 вересня за рахунку 0:0 у матчі з тернопільською «Нивою» він вийшов на заміну в перерві й двома голами забезпечив перемогу господарям.

26 червня 1993 року Гусін дебютував у збірній України, замінивши в перерві Грицину в товариському матчі з хорватами. У Загребі гості програвали, коли Андрій замкнув стандарт від Коновалова.

Дебютував у першій команді Динамо Гусін 6 квітня 1997 року проти вінницької Ниви ‒ недавнього фіналіста Кубка України обіграли 2:0. 

Після завершення кар’єри Гусін почав тренерську кар’єру. За великим рахунком, був лише на початку тренерського шляху. Любов до швидкості в Андрія виражалася в хобі автомобіліста та мотоцикліста. 17 вересня 2014 року Андрій Леонідович Гусін розбився на мотоциклі на автодромі в селі Чайки під Києвом. Йому був лише 41 рік.

X