«Гвардіола багато зробив для мене і моєї родини»: Циганков прокоментував свій переїзд до Каталонії

Переглядів 17591
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
«Гвардіола багато зробив для мене і моєї родини»: Циганков прокоментував свій переїзд до Каталонії
Віктор Циганков. Фото: Жирона
25-річний український легіонер Жирони висловився стосовно свого переходу до Жирони. Українець розповів, хто посприяв його трансферу до клубу Ла Ліги.

Новоспечений український півзахисник Жирони Віктор Циганков розповів, чому він вирішив перейти саме до цього каталонського клубу. За словами українця, його трансферу до Жирони посприяв агент Пере Гвардіола, який є братом головного тренера Ман Сіті Хосепа Гвардіоли.

«Чому Жирона? Бо, як я вже казав, люди хотіли бачити мене тут. Ла Ліга - одна з найкращих ліг у світі. Пере (Гвардіола) багато зробив для мене і моєї родини, починаючи з минулого літа. Він показав мені клуб, як грає команда», – сказав Циганков в інтерв’ю клубному ютуб-каналу каталонців.

Також українець сказав, що йому подобається стиль гри жирондінців.

«Ми були на попередніх двох домашніх поєдинках, і я сам побачив, як грає Жирона. Мені дуже сподобався цей стиль футболу. Сподіваюсь, я буду добре грати за команду», - додав Циганков.

Віктор Циганков грав за київське Динамо з 2016 року. За цей час на офіційному рівні український футболіст зіграв за столичну команду 241 матч та відзначився 95 голами. За збірну України на даний момент Циганков зіграв 42 поєдинки та забив сім м’ячів.

Динамо за трансфер Циганкова отримало п'ять мільйонів євро. Також київський клуб отримає 50 відсотків від продажу українця з Жирони в інший клуб. Зазначимо, що трансфер Циганкова став одним із трьох найдорожчих в історії жирондінців. Раніше за п'ять мільйонів каталонський клуб також придбав Муньєсу та Мохіку.

Додамо, що Жирона на даний момент з 21 очком в активі знаходиться на 11 місці в турнірній таблиці Ла Ліги. Наступний матч 22 січня жирондінці зіграють на виїзді з Вільярреалом. А 28 січня в рамках каталонського дербі команда Циганкова зустрінеться на своєму полі з Барселоною.