«Гвардіола робив це з Ламом у Баварії»: як Артеті вдалося розкрити потенціал Зінченка

Переглядів 710
Павло Клименко Павло Клименко
0 голосів
«Гвардіола робив це з Ламом у Баварії»: як Артеті вдалося розкрити потенціал Зінченка
Мікель Артета та Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Головний тренер лондонського Арсеналу Мікель Артета розповів про тактичні прийоми, які допомогли українському захиснику «канонірів» Олександру Зінченку заграти ще краще.

Одна з тактичних знахідок Мікеля Артети, яка принесла плоди в Арсеналі – використання крайніх захисників у центральній зоні півзахисту, коли «каноніри» володіють м'ячем, що дозволяє Олександру Зінченку блищати на полі.

Артета розповів клубній пресслужбі Арсеналу, де підглянув цей тактичний хід.

«Це розпочалося, коли я був у Барселоні. Ми тоді грали за схемою 3-4-3, і один із крайніх захисників грав у центрі півзахисту. Пеп вперше зробив це в Баварії з Філіпом Ламом, а в Ман Сіті її розвинули, використовуючи безліч різних способів із різними гравцями».

Нагадаємо, що Артета розпочинав свою кар'єру в Барселоні Б, але не зумів пройти відбір у першу команду та вирушив виступати до ПСЖ.

З 2011 до 2016 року Артета захищав кольори Арсеналу, а потім перейшов на тренерську посаду і став асистентом Хосепа Гвардіоли в Манчестер Сіті.

Нагадаємо, що Зінченко перебрався в Арсенал з Ман Сіті на старті поточного сезону за 35 мільйонів євро. На його рахунку 27 матчів, один гол та дві результативні передачі за «канонірів».