Хто рано встає, тому Бог дає?

Переглядів 156
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Кореспондент «УФ», спираючись на власну та запозичену в прес-службах клубів інформацію, розповідає про заплановану найближчим часом роботу колективів еліти

«Шахтар» вийшов із відпустки 8 січня. 9-го, 10-го і 11-го футболісти проходили медогляд. До 14 січня підопічні Мірчі Луческу працювали на базі «Кірша». У загальній групі бракувало лише Олександра Воловика, який займався за індивідуальною програмою. 15 січня «гірники» планують полетіти на збір в Об’єднані Арабські Емірати, де у «Шахтаря» заплановано шість спарингів: 16-го — з німецьким «Айнтрахтом» із Франкфурта, 18-го — з данським «Брондбю», 20-го — з південнокорейським «Пхохан Стілерс», 22-го — з узбецьким «Локомотивом», 24-го — з російським «Краснодаром». Перші чотири контрольні матчі пройдуть у Абу-Дабі, а п’ятий — у Дубаї. Окрім того, донеччани збираються провести ще одну зустріч 25 січня — суперник уточнюється.

Сьогодні, останнім із клубів прем`єр-ліги, виходить із відпустки «Динамо». Кияни зберуться на клубній базі в Кончі-Заспі, де після традиційного зібрання почнуть звичну роботу. Паралельно з тренуваннями команда проведе поглиблене медобстеження. Гравці розділяться на дві групи. Перша медичні кабінети відвідає 15 січня, а друга — днем пізніше. 18 січня динамівці вирушать до іспанської Марбельї. У рамках підготовчого збору заплановано чотири спаринги, перший з них — 24 січня. До вибору спаринг-партнерів Олег Блохін підходить максимально виважено. Очікується, що до вильоту команди в Іспанію графік конт­рольних матчів буде остаточно затверджений. Завершиться перший збір 1 лютого, цього дня динамівці повернуться в Київ.

Футболісти «Металіста» зібралися після відпочинку 10 січня. Наскільки нам відомо, всі підопічні Мирона Маркевича вже перебувають у розташуванні команди, питання щодо потенційного новачка Андрія Богданова з «Динамо» досі вирішується. Харків`яни без зволікання вилетіли на перший збір у Об’єднані Арабські Емірати, де зупинилися в п’ятизірковому готелі Al Raha в Абу-Дабі. На початковому етапі підготовки тренерським штабом команди запланована тренувальна робота в дворазовому режимі, а також два контрольні матчі: 17 січня — з казахстанською «Астаною», на 21-е число суперник ще визначається.

Через участь у єврокубках «Дніпро», як і «Динамо», не поспішав із виходом із відпустки. Підопічні Хуанде Рамоса зібралися тільки 13 січня. Учора дніпропет­ровці пройшли медобстеження, а завтра вирушать на збір до Іспанії. На батьківщині керманича «Дніпра» заплановано кілька спарингів. Офіційно ніхто з числа можливих новачків поки до команди не приєднався. Щодо голкіпера Дениса Шеліхова й Еріка Матуку, в яких завершився термін оренди у «Волині», то їхня доля визначиться пізніше. Важко сказати чи продовжать вони кар’єру саме в «Дніпрі».

«Чорноморець» вийшов із відпустки 10 січня та, не гаючи часу, вирушив на перший турецький збір. Щоправда, через сильний туман виникла затримка з вильотом, довелося навіть змінювати літак. Але з чергової спроби одесити таки опинилися в Анталії. Кілька легіонерів, що самостійно діставалися Туреччини, прибули раніше основ­ної делегації. Разом із основою будуть займатися сім представників молодіжної та юнацької команд «моряків»: Дмитро Безрук, Олег Данченко, Артем Кулішенко, Євген Мартиненко, Євген Смирнов, Артем Филимонов, Андрій Цирульнев. На першому зборі заплановано три контрольні матчі: 19 січня суперником «Чорноморця» має бути албанський клуб «Кукесі», 21-го — румунська «Університатя» з Клужа, а 23-го — румунське «Динамо» з Бухареста.

9 січня «Зоря» завершила відпочинок. Футболісти та тренерський штаб зібралися на стадіоні «Авангард», де провели збори. Залишили команду Ілля Галюза та Сергій Ференчак, а першим новачком команди у це міжсезоння став півзахисник Руслан Малиновський, орендований у «Шахтаря». Щодо тренувального періоду, то його футболісти почали з пробіжки, відкривши тим самим перший етап підготовки. Перші три дні підопічні Юрія Вернидуба займатимуться в одноразовому режимі, потім команда перейде на дворазові тренування. Збір у Луганську триватиме з 9-го по 19 січня. Потім два дні вихідних, і 22 січня «Зоря» вирушить у Туреччину, де пробуде до 5 лютого.

У перший після відпустки день — 9 січня — «Ворскла» провела робоче зібрання, де тренерський штаб ознайомив підопічних із планами на зимовий період. Робота почалася з кросу на бігових доріжках центрального стадіону. Були присутні всі футболісти, крім Панайотіса Лагоса, з яким полтавці припинили співпрацю. За три дні перебування в Полтаві футболісти пройшли поглиблений медичний огляд. 12 січня команда вирушила на перший закордонний збір. Він, як і два наступних, пройде в комфортабельних умовах готельного комплексу Blue Waters у турецькому містечку Сіде.

Донецький «Металург» зібрався відразу після Різдва — 8 січня. Упродовж кількох днів у футболістів тривав медогляд і бігова робота. 14-го числа команда Сергія Ташуєва вирушає на перший закордонний збір до Туреччини, де заплановано чотири спаринги. Причому донеччани підбирали сильних суперників: швейцарський «Арау», друга команда Китаю — «Шаньдун Лунен», хорватське «Динамо» із Загреба (недавній суперник «Чорноморця» на груповому етапі Ліги Європи) та сербська «Ягодина».

У «Іллічівця» відпустка завершилася 8 січня, коли футболісти та тренерський штаб зібралися на своїй базі. Після установчої наради розпочався тренувальний процес. У наступні два дні підготовка команди була поділена на дві частини: традиційний медогляд футболістів і безпосередньо тренування. Перший збір на тренувальній базі тривав до 12 січня, а 13 січня маріупольці вирушили в Ялту. Спаринг-партнерів будуть шукати вже на місці.

9 січня гравці та тренери «Волині» зустрілися на стадіоні «Авангард» після закінчення зимової відпустки. До 18 січня команда тренуватиметься в Луцьку. Гравці займатимуться на спортивних об’єктах міста, в басейні, а також на базі в Дачному. Мета першого збору — визначення функціонального стану виконавців, проведення медичного огляду та перегляд кількох потенційних новачків. 19-го числа підопічні Віталія Кварцяного вилітають до Туреччини на навчально-тренувальний збір. У Белеку з 19 січня по 1 лютого команда зіграє перші чотири спаринги (про їхні дати та суперників повідомимо пізніше).

«Карпати» зібралися на заміській базі в Брюховичах 9 січня, щоби розпочати перший етап підготовки команди до весняної частини чемпіонату. Олександр Севидов мав розмову з гравцями, які потім вирушили на медогляд. Робота на полі розпочалася наступного дня. Од п’ятниці до неділі, 19 січня, львів’яни тренуватимуться у Львові, 20 числа матимуть вихідний, а вже 21-го вилетять на перші збори до Туреччини, де запланована низка спарингів. Суперників ще шукають.

9 січня відпустка завершилася й для футболістів «Севастополя». У перші два дні команда, розбита на дві групи, пройшла поглиблений медогляд, після чого приступила до підготовки до другої частини сезону під керівництвом виконувача обов`язків головного тренера Сергія Коновалова (новий керманич очолить команду найближчим часом). Перший збір пройде у Севастополі. Другий етап підготовки до весняної частини чемпіо­нату розпочнеться 19 січня, коли «Севастополь» вирушить на збір у Туреччину.

«Говерла» першою з команд прем’єр-ліги розпочала підготовку до другої частини сезону — ще 5 січня ужгородці зібралися після відпустки, відтак вирушили на збір до Туреччини. Під час проведення першого етапу підготовки в місті Сіде заплановані чотири товариські матчі: 12 січня суперником підопічних В’ячеслава Грозного став клуб турецької вищої ліги «Кардемір Карабюкспор». 14-го числа закарпатці поміряються силами з молодіжною збірною Казахстану (U-21), 15-го — з польським клубом «Шльонськ» (Вроцлав), 18-го — з російським «Спартаком» із Нальчика.

«Таврія» зібралася після відпустки 9 січня. Одразу футболістам був представлений новий головний тренер Нікола Костов і його помічники. Упродовж двох днів гравці, крім Селіо, який через проблеми зі здоров’ям затримався в Бразилії, проходили медобстеження. Із 11 січня розпочався перший збір на базі в Новопавлівці, 17-го команда вирушає на двотижневий збір до Туреччини, де проведе кілька контрольних поєдинків. За попередньою інформацією, перші спаринги пройдуть 19 січня — з російською «Мордовією» та 21-го — з казахстанським «Тоболом».

Запорізький «Металург» вийшов із відпустки 9 січня. Футболісти зібралися на клубній базі, де пройшли традиційний медичний огляд і зразу приступили до перших занять. Команда проведе збір на своїй базі до 18 січня, 19-го числа колективу буде надано вихідний, а вже наступного дня підопічні Олега Тарана вилетять на збори до Туреччини, де продовжать готуватися до весняної частини чемпіонату.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.