Євген ШАХОВ: «Дуже вдячний Маркевичу, що повірив у мене»

Переглядів 238
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Герой протистояння з «Брюгге» прокоментував результат півфінального жеребкування, повідав, про що говорили з Мироном Маркевичем і чого слід очікувати в майбутньому двобої Кубка України із «Шахтарем»

У футболі так часто буває, що головними героями у вирішальних протистояннях стають не визнані лідери, а ті, хто часом перебуває в тіні цих лідерів. Скільки було прогнозів, що вирішальними чинниками в протистоянні з «Брюгге» буде форма двох Євгенів — Коноплянки та Селезньова. Проте долю путівки до півфіналу вирішив інший Євген — Шахов! Не в останню чергу це стало можливим завдяки дивовижному «чуттю» головного наставника дніпрян Мирона Маркевича, який випустив його на поле в другому таймі. Головний герой відповів на кілька запитань автора, зокрема і щодо наступного суперника «Дніпра» в Лізі Європи — «Наполі».

— Євгене, для початку дозвольте привітати вас із історичним досягненням — завдяки вашому голу «Дніпро» вперше у своїй історії пробився до півфіналу Ліги Європи. Жеребкування півфінального раунду визначило, що ваша команда зустрінеться з «Наполі». Як оцінюєте цього суперника?

— Сильний, хороший опонент. Чи прохідний для нас цей суперник? Чесно кажучи, не знаю. Власне, на цій стадії слабких команд просто немає, а тому тут потрібно ставитися до всіх суперників із максимальною концентрацією. Наразі говорити про щось детальніше доволі складно. Нам потрібно ретельно готуватися до цього протистояння, а вже як воно буде насправді — покаже лише сама гра. Повторюся, зараз щось прогнозувати було би просто недоречно.

— Чи не було перед жеребкуванням, скажімо, певного бажання, щоби «Дніпру» випала саме «Фіорентина», щоби «помститися» за київське «Динамо»?

— Ні, таких думок не було. Скажу відверто: ми просто чекали, хто саме випаде нам у півфінальному раунді, адже всі суперники майже одного рівня й однаково потребують детального аналізу із нашого боку.

— На тлі звітного матчу, ви, напевне, вдячні Мирону Маркевичу, який повірив у вас і випустив на поле на початку другого тайму?

— Звичайно, дуже вдячний Мирону Богдановичу за те, що він повірив у мене і надав шанс проявити себе. Навіть не можу передати вам свої емоції на словах.

— А що після матчу вам сказав головний наставник команди?

— Він також подякував мені за гру, сказавши, що ми досягли історичного результату. До того ж, пан Маркевич додав, що не кожному гравцю й тренеру в його кар’єрі вдається дійти до такої висоти — півфіналу Ліги Європи. Це однозначно видатне досягнення для нашої команди.

— Певне, відчули неймовірні почуття, коли м’яч після вашого удару таки залетів у дальню «дев’ятку»?

— Звичайно, це була неймовірна радість од цього моменту. У мене навіть не вистачало слів, аби якось висловити свої емоції. Навіть і зараз. Повірте, це просто незрівнянні почуття. Я дуже радий і щасливий, що ми змогли пройти до наступного раунду змагань. Тепер потрібно дивитися лише вперед.

— Окрім майбутнього протистояння з «Наполі» в Лізі Європи, «Дніпро» за кілька днів зустрічається в першому півфінальному матчі Кубка України з донецьким «Шахтарем». Ви також, напевне, вже тримаєте у голові це протистояння?

— У нас взагалі зараз дуже серйозний і складний графік. Надважливі матчі попереду й у чемпіонаті, й у Лізі Європи, та ще, як ви сказали, в Кубку України. Кожен із цих майбутніх поєдинків по-своєму для нас важливий. Потрібно лише набратися сил, терпіння й постаратися показати наші найкращі якості. Ми повинні добре підготуватися до цих матчів, аби потішити наших уболівальників хорошим результатом. Окрім цього, переконаний, важливо буде підготуватися до майбутніх двобоїв саме в плані психології. Не слід також забувати і фізичний аспект, який також буде одним із головних чинників у такому щільному графіку.

Володимир БОБИР.

X