Ігор СТОЛОВИЦЬКИЙ: «Підвищені преміальні передбачені тільки за перше місце»

Переглядів 200
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Керманич «Черкаського Дніпра» поділився враженнями від виходу своєї команди до першої ліги, розповів, як черкащани святкуватимуть 60-річчя футболу в регіоні та в якому випадку гравці отримають підвищені преміальні

— Ігоре Михайловичу, вітаю вас і весь колектив із підвищенням у класі. «Черкаський Дніпро» довго до цього йшов, і тільки зараз зміг досягти мети. Скажіть, наскільки тернистим був цей шлях до першого дивізіону?

— Будь-яке завдання завжди вирішувати складно. І я дуже радий, що перед нами керівництво поставило конкретну мету — вийти до першої ліги, через що хлопці в кожній грі були мотивовані, викладалися на сто відсот­ків. Тому наш вихід — це подарунок усім черкащанам, місту та краю. Як відомо, цьогоріч черкаському футболу виповнюється 60 років, отож добре, що команда зробила місту такий приємний подарунок. Загалом, уважаю наш вихід до першого дивізіону спільним успіхом, а не окремо тренерів чи футболістів. Тому ми дуже раді, що виконали поставлене перед нами завдання.

— Згадуючи турнірний шлях, проти кого із суперників було найважче грати?

— Одразу так і не скажеш. Насправді, за сезон було чимало цікавих поєдинків, відтак виокремити якийсь один із-поміж решти — непросто. Із «Реал Фармою» поєдинок вийшов непростим, із «пивоварами» важко було грати, зі «Скалою» в 24 турі був дуже принциповий матч, і в Кременчуці ми втратили очки… Я ще на початку третього кола говорив, що прохідних поєдинків очікувати не варто, бо вирішуватиметься доля призових місць. Хочу сказати, що на початку чемпіонату було набагато простіше грати, тому що нас тоді ще не так сприймали. А зараз «Черкаський Дніп­ро» — лідер, і кожен суперник хоче відібрати в нас залікові бали, заробити собі певне ім’я. Усі матчі важкі, й кожна гра для нас, немов остання.

— «Черкаський Дніпро» мінімально переміг «Скалу» — 1:0. Чому для «небесно-білих» матч проти стриян вийшов важким?

— На нас тиснув результат, тож хлопці дещо нервували, діяли скуто та обережно. Саме через тиск відповідальності, наші футболісти не можуть показати все, на що спроможні. Власне кажучи, це і стало однією з голов­них причин складної перемоги над «Скалою».

— У останніх п’яти турах дніпряни, якщо й перемагали, то робили це не більше, ніж із різницею в один м’яч. Це також наслідок того тиску відповідальності, про який ви говорите?

— Можливо, через це також. У кожній грі ми створювали чимало чудових нагод для взяття воріт, але нас підводить реалізація. Зрештою, я вважаю перемогу в один м’яч абсолютно нормальним результатом, адже за таку звитягу також нараховують три пункти. Ми створюємо моменти, забиваємо, при цьому практично не пропускаємо. Певна річ, хотілося, щоби команда показувала якісніший футбол, забивала ефектні м’ячі. Але на це є свої причини. Для мене як головного тренера наразі найголовніше — результат. Гадаю, і хлопці притримуються такої ж думки. Тому рахунок 1:0 уважаю цілком нормальним.

— Цьогоріч, як ви вже говорили, головній команді Черкас виповнюється 60 років. Як дніпряни відзначатимуть ювілей?

— Спершу нам потрібно чемпіонат до кінця дограти, а вже потім думати про святкування. Тому я наразі не можу відповісти на це запитання. 23 травня у нас матч із «Шахтерем-3», потім буде домашня гра з «Арсеналом-Київщиною», й завершуватимемо першість у Новій Каховці. Тільки після цього можна буде подумати з приводу святкувань.

— Від’їзд Довбика до лав юнацької збірної України U-18 значно послабить «Черкаський Дніпро»?

— Він з’їздить на міні-збір до Києва, після чого повернеться до Черкас. Усе це станеться ще до матчу з «гірниками». Для нас тимчасова втрата Довбика не є катастрофічною, бо в основній обоймі працює достатньо футболістів, отож нам є ким його замінити. Одна людина нічого не вирішує. Вирішує команда.

— Після того, як дніпряни здобули путівку до першої ліги, тепер, напевне, непросто буде налаштовувати хлопців на матчі?

— Гадаю, вони розуміють, що виконали завдання-мінімум, а задача-максимум у нас попереду. Відтак про розслабленість мова йти не може. Єдине, що в Полтаві доведеться грати на штучному полі, тож із цього приводу в мене є деякі побоювання.

— Наразі в турнірній таблиці «Черкаський Дніпро» лише на один пункт випереджає «Оболонь-Бровар». Як гадаєте, за три тури до фінішу чемпіонату лідерство втримаєте?

— Це запитання, на яке ніхто не зможе дати відповідь. Сподіватимемося, що першу сходинку ми нікому не віддамо. Зрештою, це — футбол, де буває багато різноманітних нюансів. На сьогодні перед нами стоїть завдання досягати максимального результату в кожній грі. Якщо нам удасться виграти в усіх трьох матчах, тоді золоті нагороди від нас нікуди не дінуться. І це розумію не тільки я, а весь колектив «Черкаського Дніпра».

— За потрапляння до першої ліги передбачені підвищені преміальні?

— Як сказав наш президент, додаткове матеріальне заохочення передбачене тільки за перше місце. Це те, що мені відомо. Але життя — така річ, що може всяке трапитися. Наш очільник — Володимир Лашкул — людина вдумлива, й може все ще перепланувати. Отож забігати наперед не хочу. Давайте спершу доживемо до того часу, закінчимо першість, а вже потім говоритимемо на тему преміальних.

Роман КИРІЄНКО.

X