Ігор ЯВОРСЬКИЙ: «До п’ятниці всі борги обіцяють ліквідувати»

Переглядів 160
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер тернополян розвіяв чутки про ймовірне зняття команди зі змагань

— Ігоре Петровичу, в інтер­нет-ЗМІ з’явилася інформація, що «Нива» може навіть не дожити до весни через заборгованість перед гравцями. Чи справді нині може постати питання про зняття зі змагань?

— Це якась нісенітниця. Не знаю навіть, звідки мог­ла з’явитися така інформація? Про те, що «Нива» може не дожити до початку другої частини чемпіонату, не може бути й мови. Приховувати не буду, деяка затримка з виплатами перед командою є, але вже цієї п’ятниці, коли й відбудеться зустріч із губернатором області Валентином Хоптяном, усі борги мають бути ліквідовані.

— Чи часто упродовж першої частини чемпіонату фінансові проблеми нагадували про себе?

— Нині така ситуація в нашій країні, що навряд чи якийсь клуб не зазнав затримок із виплати зарплатні. Але як зараз, так і впродовж першої частини сезону Валентин Хоптян робив усе можливе, щоби гравці не відчували на собі затримок із виплатами грошей. Ви ж самі бачите, як хлопці переконливо провели відрізок чемпіонату перед зимовою перервою. Тобто, вони довіряють керівництву й тренерському штабу.

— Чи відомий уже план зимової підготовки? Можливо, вже є інформація щодо гравців, які прийдуть чи залишать команду?

— Усі ці питання, як і підсумки двадцяти зіграних турів, будуть темою розмови на зуст­річі з губернатором. Проте вже зараз можу сказати, що ми знаємо, хто може залишити колектив: це гравці, які виступали за «Ниву» на правах оренди. Маємо на увазі й кількох виконавців, які можуть підсилити наш ФК. Імена ще не називатиму. Визначилися й із планом підготовки. 20 січня розпочинаємо перший збір у Тернополі. Наступні два збори проведемо в Криму та на Закарпатті. Достовірнішою інформацією володітимемо згодом.

До речі!

Як стало відомо «УФ», на даний момент «Нива» веде переговори з Андрієм Грінченком, тернопільським захисником, який грав у «Говерлі». Що ж до гравців, які можуть залишити команду, то закінчується контракт із клубом у правого захисника Віталія Романюка. Нагадаємо, нападник Руслан Івашко та півзахисник Степан Гірський уже залишили табір «Ниви».

Олександр ТРАВЯНКА.

X