«Іноді просто не реально»: Леоненко згадав Шевченко та пояснив, чому один з кращих бомбардирів УПЛ не заграв у Динамо

Переглядів 7234
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Іноді просто не реально»: Леоненко згадав Шевченко та пояснив, чому один з кращих бомбардирів УПЛ не заграв у Динамо
Назарій Русин. Фото: Зоря
Колишній форвард київського Динамо Віктор Леоненко висловив свою думку, чому нападник Зорі Назарій Русин не зміг проявити себе за роки виступів у біло-синій футболці.

Віктор Леоненко поділився припущеннями, чому нападник Зорі Назарій Русин не заграв свого часу в Динамо.

«Деяких розучують, у деяких не вірять, як ми бачимо. Деякі тренери не вгадують, таке теж буває. Не кожен хороший футболіст може заграти в Динамо, тому що там вимагають треба-не треба. Не кожен це може витримати».

Як приклад, експерт згадав випадок з Олегом Матвєєвим. На початку дев'яностих нападник пішов із Динамо, де особливо ніяк не проявив себе. Однак у сезоні 1996/97 став найкращим бомбардиром чемпіонату України у складі Шахтаря (21 гол).

«Коли вони йдуть, то стають лідерами в інших командах. Причому багато хто. Наприклад, Матвєєв. У Динамо було складно. А вміє хлопець усе. Став найкращим бомбардиром».

Леоненко не виключає і варіант, за якого Русин зараз проводить найкращий сезон у кар'єрі.

«Може бути ще один варіант - найкращий сезон. Поки ніхто не може зрозуміти, чому Зоря з футболістами, які, в принципі, не футболісти, так можна сказати. Один там не підійшов, інший там не підійшов. Зібрали потроху звідусіль і команда грає».

Також колишній динамівець згадав історію з Андрієм Шевченком, який ніде не зміг показати свої найкращі якості після відходу з Мілана.

«Ось простий приклад, Шева заграв у Челсі? Шева заграв у Динамо після Мілана? Ніде не заграв. І не кажи, що він старий...вагу набрав, пив, курив... Є свої клуби, знаходять, а іноді просто не реально. Ось і все», - написав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Русин є вихованцем Динамо. Гравцем першої команди він значився з 2018 до 2022 рр., але більшу частину часу здавався в оренду (Зоря, Легія, Дніпро-1, Чорноморець). На старті поточної кампанії гравець перейшов у Зорю за 250 тисяч євро.

За основу киян нападник загалом провів 41 матч, у яких забив дев'ять голів і віддав три асисти. У цьому сезоні Русин оформив таку саму кількість голів і асистів у 25 поєдинках за Зорю.

Футболіст разом із Максимом Прядуном і Данилом Алефіренком поділяє п'яту сходинку в рейтингу найкращих бомбардирів УПЛ цієї кампанії.