Інтер шокував Мілан у півфіналі ЛЧ завдяки швидким голам Джеко та ексгравця Шахтаря: Шевченко відвідав матч

Переглядів 928
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
Інтер шокував Мілан у півфіналі ЛЧ завдяки швидким голам Джеко та ексгравця Шахтаря: Шевченко відвідав матч
Мілан 0-2 Інтер, Фото: GettyImages
У середу, десятого травня, у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів на Сан-Сіро відбулося міланське дербі, в якому Інтер обіграв Мілан з рахунком 2-0.
  • Італійська команда вийде до фіналу Ліги чемпіонів вперше з сезону 2016/17, завдяки перемозі в півфіналі однієї з міланських команд.
  • Півфінал Ліги чемпіонів між Інтером та Міланом став першим міланським дербі в турнірі з 2005 року.
  • Попередня гра між Інтером та Міланом закінчилася з рахунком 1-0 на користь нерадзуррі.
  • Гол Едіна Джеко у ворота Мілану дозволив нападнику стати найстаршим гравцем, який забивав у поточному сезоні в плей-оф Ліги чемпіонів (37 років і 54 дні).
  • Це міланське дербі стало 220 в історії протистоянь. Інтер має перевагу в статистиці над Міланом: 82 перемоги проти 71, ще 67 матчів закінчилися внічию. Різниця у голах також на користь Інтера - 298:283.

На матчі був присутній Андрій Шевченко, який виступав у ролі експерта разом із Самюелем Ето’o.

Андрій Шевченко та Самюель Ето'о. Фото: Twitter

Довго на голи Сан-Сіро чекати не довелося. Вже на 8 хвилині Едін Джеко забив гол після подачі з кутового, яку виконав Хакан Чалханоглу. Боснієць пробив точно у дев'ятку з лівої ноги.

Вже через 3 хвилини героєм епізоду став ексгравець донецького Металурга та Шахтаря Генріх Мхітарян. Лівий вінгбек Інтеру Федеріко Дімарко прорвав фланг оборони Мілану та віддав передачу в центр, де знаходився Мхітарян. Вірменин, підібравши м'яч, спокійно увійшов у штрафний майданчик та з близької відстані завдав удар по воротах Майка Меньяна, який завершився голом.

Відео голів матчу Мілан – Інтер дивіться у телеграм-каналі FanDay

Перший тайм пройшов під повним контролем та домінуванням Інтера. Мілан в свою чергу мав єдиний небезпечний момент, коли після прострілу Жуніора Мессіаса п'ятою міг забити Давіде Калабрія. За допомогою системи VAR арбітр Хесус Хіль Мансано скасовував своє попереднє рішення про призначення пенальті у ворота Мілану на 31 хвилині матчу.

У другому таймі Джеко не реалізував вихід сам на сам з Меньяном. Мілан мав момент з влучанням у стійку після удару Сандро Тоналі та небезпечний постріл у виконані Браїма Діаса.

Таким чином, Інтер переміг Мілан у першому півфіналі Ліги чемпіонів, але доля путівки в фінал вирішиться у матчі-відповіді на стадіоні Джузеппе Меацца через тиждень (16 травня).