«Його можна поставити за приклад Довбику»: ексфорвард Динамо назвав гравця, на якого треба рівнятися українцю

Переглядів 1096
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
3 голоси
«Його можна поставити за приклад Довбику»: ексфорвард Динамо назвав гравця, на якого треба рівнятися українцю
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Кравець розповів, що потрібно робити Артему Довбика, щоб закріпитися в чемпіонаті Іспанії.

Ексфорвард київського Динамо Артем Кравець в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про те, з чим стикнеться Артем Довбик у чемпіонаті Іспанії.

Кравець вважає, що Довбику аби закріпитися в Жирони та місцевому чемпіонаті потрібно опанувати іспанську мову.

«Найголовніше – вивчити іспанську. Кілька років тому він робив спробу проявити себе в Данії, але за своїм потенціалом чемпіонат Іспанії буде сильнішим. Той досвід, який Артем отримав у Данії в плані життя за кордоном повинен допомогти усвідомити помилки, яких не варто повторювати в Іспанії».

Також Кравець вважає, що прикладом для українського нападника Жирони має бути німецький півзахисник Реала Тоні Кроос.

«У побутових питаннях все залежатиме від того, як він буде за собою стежити. Іспанці в повсякденному житті більш розмірені, відкладають справи на потім. В плані футболу – зовсім інша історія.

Довбику за приклад можна поставити Крооса, який за дев'ять років у Іспанії залишається профі з великої літери, тримаючи високий рівень».

  • За свою кар'єру Довбик виступав за такі клуби, як Дніпро (2015-2017), Заря Бєльці (2016), Мідтьюлланн (2018-2020), Сеннер'юск (2019-2020), Дніпро-1 (2020-2023).
  • Кравець є вихованцем Динамо (2006-2018, 2020). Також Артем має досвід виступів у чемпіонаті Іспанії за Гранаду: 26 матчів, п'ять голів та два асисти.
  • За збірну України Кравець зіграв 23 матчі та забив вісім м'ячів.
  • Кроос з 2014 року виступає за Реал: провів 417 матчів, забив 27 голів, оформив 89 асистів та завоював 20 трофеїв.