«Його в Поліссі не буде»: Калитвинцев зробив заяву напередодні дебюту в УПЛ та згадав Лобановського

Переглядів 11191
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Його в Поліссі не буде»: Калитвинцев зробив заяву напередодні дебюту в УПЛ та згадав Лобановського
Юрій Калитвицев. Фото: ПФЛ
Головний тренер Полісся Юрій Калитвинцев розповів, в який футбол збирається грати його команда в УПЛ, а також про те, як підбираються гравці до колективу.

Юрій Калитвинцев у ексклюзивному коментарі Українському футболу розповів, що його Полісся не буде перебудовуватися на оборонний футбол після переходу з Першої ліги до УПЛ:

«Тренер, який звик грати від оборони, гратиме від неї у будь-якому дивізіоні. І навпаки – підбиратиме склад і будуватиме команду під атаку, якщо йому подобається атака. Крім того, має бути ігрова аритмія – то атакуєш, то пресингуєш, то відходиш до своїх воріт. Команда має вміти робити на полі все».

В контексті балансу гри спеціаліст згадав слова видатного тренера Валерія Лобановського:

«Ще Лобановський, пам'ятаєте, ставив питання – футболістів підбирати під тактику чи тактику під футболістів? Що раніше – курка чи яйце? Так досі ніхто цього питання не вирішив».

Також Калитвинцев розповів, за яким чинником в першу чергу підбираються гравці до команди:

«Футболіст як людина нас цікавить насамперед. Якщо футболіст як людина у побуті завдасть більше шкоди, ніж як футболіст на полі, то його на Поліссі не буде. Спочатку ми будуємо колектив, команду однодумців. Спортивні якості – це головне, але не перше».

  • Полісся за підсумками сезону в Першій лізі посіло перше місце та вийшло в УПЛ.
  • Полісся – перша команда з Житомирщини, яка зіграє у вищому українському дивізіоні.