Із сподіванням повторити успіх Вернидуба: колишній воротар Динамо та збірної України став гравцем Шерифу

Переглядів 293
Артем Войцеховський Артем Войцеховський
1 голос
Із сподіванням повторити успіх Вернидуба: колишній воротар Динамо та збірної України став гравцем Шерифу
Максим Коваль. Фото: Аль-Фатех
29-річний голкіпер Максим Коваль після чотирьох років на Близькому Сході повернувся до Європи, підписавши повноцінний контракт з найтитулованішим клубом Молдавії.

Максим Коваль продовжить кар’єру ближче до Батьківщини. Його новим клубом став молдавський Шериф. Деталі угоди не розголошуються. Цікаво, що у груповому раунді Ліги Європи-2010/11 українець протистояв тираспольському клубу у складі київського Динамо.

Окрім вітчизняного гранду, Коваль захищав кольори Говерли, датського Оденсе та іспанського Депортиво. Останні чотири роки Максим грав за арабський Аль-Фатех (110 матчів, 173 пропущених голи, 27 «сухарів»).

Шериф є 20-разовим чемпіоном Молдавії. З 2020 року та до початку повномасштабної війни в Україні команду очолював наш Юрій Вернидуб, завдяки якому вона вперше в своїй історії пробилася до групи Ліги чемпіонів.

У цьому сезоні Шериф пройшов два раунди кваліфікації ЛЧ, обігравши боснійський Зринські Мостар та словенський Марібор, але минулого тижня вилетів з турніру після зустрічі з чеської Вікторією. 

У плей-оф раунді Ліги Європи молдавський клуб зіграє з вірменським Пюніком.

X