«КАНОНІРИ» БОРСАЮТЬСЯ З ОСТАННІХ СИЛ

Переглядів 164
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Чергові загальні збори учасників прем’єр-ліги повинні були остаточно припинити діяльність «Арсеналу», але кияни ніяк не хочуть ставати історією

Ще 21 листопада КДК ФФУ виключив «Арсенал» із розіграшу прем’єр-ліги й передав матеріали справи в прем’єр-лігу для внесення змін у турнірну таблицю. Але зміни поки не відбулися, та й сам клуб офіційно не припинив існування. Крапку у цьому питанні повинні були поставити представники клубів прем’єр-ліги на загальних зборах. Із першої спроби кількома тижнями раніше це не вийшло через відсутність кворуму. На середу була запланована чергова спроба. При цьому у ситуації з вилученням «Арсеналу» з’явилися нові обставини: «Говерла» виступила з ініціативою залишити у силі результати матчів проти «Арсеналу». Віце-президент ужгородців Олександр Шуфрич аргументував це тим, що були витрачені кошти на організацію матчу, на заохочення футболістів тощо. Проте «справа «Арсеналу» взагалі не була розглянута, бо знову не назбиралося 2/3 учасників прем’єр-ліги.

— На превеликий жаль, ніяких рішень не було прийнято, бо прибули представники лише десяти клубів, — сказав після невдало проведеного засідання Шуфрич-молодший. — Думаю, вам відомо, які клуби не з’явилися (як і минулого разу, це — «Карпати», «Волинь», «Дніпро», «Динамо», власне «Арсенал» і «Таврія»). Їхні мотиви коментувати не можу, адже це необхідно питати в керівників тих клубів. Можу сказати, що прем’єр-ліга буде й далі діяти в рамках регламенту. Це суто процесуальні питання, тож, думаю, що прем’єр-ліга знайде вихід із ситуації. На даний момент питання «Арсеналу» в підвішеному стані.

У питанні з вилученням із прем’єр-ліги певного учасника є колізія, але в організації працюють досвідчені люди, тому всі разом прийдемо до якогось спільного рішення. Головне — ми одна велика футбольна родина, якій треба працювати на користь українського футболу.

Усе повинно вирішитися до початку весняної частини сезону. Якщо ні, тоді дограємо чемпіонат із 16-ма командами, як би парадоксально це не було. Думаю, найближчим часом дирекція прем’єр-ліги та ФФУ дадуть якийсь більш обґрунтований коментар із цього приводу. Нині всі вже готуються до свят, тому хотів би кожного привітати з прийдешніми святами та побажати вдалого 2014 року.

— Ми поставили прем’єр-лізі завдання — зробити так, аби можна було працювати й не залежати від тих, хто не приїхав, — сказав гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін. — Неправильно, що саботується робота органу. Виходить, представники окремих клубів приїжджають із усієї країни, долають тисячі кілометрів, а деякі інші ігнорують зустріч. Прем’єр-ліга та ФФУ можуть разом зробити так, аби робота стала можливою без тих, хто не приїжджає. Якщо виробиться така формула, нормально працюватимемо, незалежно від питань, які потрібно вирішувати.

Були сподівання, що на зборах буде порушена тема щодо перевиборів президента прем’єр-ліги Віталія Данилова. Кореспондент «УФ» запитав про це Олександра Шуфрича, який зазначив, що питання перевиборів президента на порядку денному не розглядалося: «Норма регламенту говорить, що поки не проведені вибори, чинний президент виконує свої обов’язки. У цьому плані все прогнозовано». При цьому Данилова взагалі не було видно. Як пояснив гендиректор прем’єр-ліги Петро Іванов, ці збори мали технічний характер, і присутність президента не була обов’язковою: «Коли може відбутися чергове засідання? Нині нелегко назвати конкретну дату».

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X