«Катували електричним струмом»: український арбітр Кубряк побував у полоні росіян

Переглядів 297
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Катували електричним струмом»: український арбітр Кубряк побував у полоні росіян
Дмитро Кубряк. Фото: УАФ
Арбітр Дмитро Кубряк розповів деталі перебування у російському полоні та про тортури, які доводилося пережити нашим захисникам.

Український арбітр та нейрохірург Дмитро Кубряк потрапив у полон у Маріуполі та провів п'ять місяців у в'язниці в Оленівці. Дмитра звільнили на початку вересня.

Кубряк запевняє, що російські окупаційні війська застосовували тортури до українських солдатів, щоб змусити їх зізнатися у злочинах, які вони не робили.

«З особливою пристрастю допитували українських танкістів, снайперів, розвідників, артилеристів – тих, хто, на думку окупантів, міг знати якусь цінну інформацію. Тих, на кого намагалися повісити вбивство мирного населення. До цих хлопців застосовували тортури, щоби змусити підписувати абсурдні звинувачення».

Також український арбітр назвав конкретні види тортур, які орки застосовували до полонених українців.

«Мене залучали до надання допомоги цим військовополоненим – я бачив наслідки тортур… Як захід фізичного впливу піддавали жорстоким побиттям. Катували електричним струмом. Як приклад – одному військовослужбовцю в анальний отвір засовували запалений сірник. У хлопця були опіки промежини, мошонки ... »

Кубряк зізнався, що поки що займатися суддівством не буде, оскільки він повернувся до служби у ЗСУ.

«Ще влітку 2022 року мав повернутися до наукової роботи, але війна скоригувала плани. Зараз перебуваю у розпорядженні ЗСУ. 6 січня закінчилася моя відпустка. Планую вийти на службу до Дніпровського військового шпиталю. Далі життя покаже», – розповів Кубряк в інтерв'ю Уніан.

Зазначимо, що після повернення додому, Кубряк встиг уже провести один матч як арбітр, відсудивши поєдинок юнацького чемпіонату України між Зорею та Металістом.

X