Хто кращий Шевченко чи Ярмоленко? Журналіст аргументував свою відповідь

Переглядів 3246
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Хто кращий Шевченко чи Ярмоленко? Журналіст аргументував свою відповідь
Андрій Ярмоленко та Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів, кого він вважає найкращим гравцем в історії національної збірної України: Андрія Шевченка чи Андрія Ярмоленка.

Михайло Співаковський зробив свій вибір між Андрієм Шевченком та Андрієм Ярмоленком у контексті найкращого гравця в історії збірної України.

Журналіст вважає, що не зовсім коректно порівнювати даних виконавців за статистикою.

Співаковський підкреслив, що Шевченко все ж більше забив голів у фінальних стадіях міжнародних турнірів, ніж Ярмоленко (чотири проти двох).

«Чесно кажучи, я не бачу сенсу порівнювати їхню статистику. Це все-таки гравці різних амплуа і в кожного з них було різне оточення. 

У Ярмоленка було три Євро. У Шевченка тільки по одному чемпіонату світу та Європи. На Мундіаль він приїхав готовим на 30-40 відсотків. Незадовго до турніру він отримав важку травму. Йому було дуже складно, але він забив свої два голи. Він забив і свої два голи на Євро, коли йому було майже 36».

Співаковський  у підсумку віддав перевагу Шевченку. На його погляд, вплив того на гру команду був більшим за роки виступів у синьо-жовтій футболці.

«Я б поставив Шевченка на перше місце. Він у купі відбіркових циклів із 20 років уже забивав і тягнув на собі команду.  Так, під нього в збірній була заточена гра. Але Шевченко був тим гравцем, під якого можна і потрібно було заточувати цю гру», - сказав журналіст у подкасті телеграм-каналу ТаТоТаке.

Шевченко є найкращим бомбардиром в історії збірної України. На його рахунку 48 голів і 13 асистів у 111 поєдинках. За головну команду країни він виступав із 1995 по 2012 рр.

Ярмоленко - другий найкращий бомбардир синьо-жовтих. Він забив 45 м'ячів і зробив 22 результативні передачі в 112 іграх. Вінгер розпочав свої виступи за збірну 2009 року і продовжує грати за неї досі.