Хто посяде перше місце в групі: Іспанія чи Україна? Прогноз і анонс на матч

Переглядів 1867
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Хто посяде перше місце в групі: Іспанія чи Україна? Прогноз і анонс на матч
Фото: УАФ
Ексклюзивний анонс третього матчу Євро-2023 (U-21) між молодіжними збірними Іспанії та України спеціально для вас на «УФ».

27 червня відбудеться поєдинок між молодіжними збірними Іспанії та України в рамках Євро-2023 (U-21). Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Іспанія U-21 – Україна U-21

27 червня. 21:45. м. Бухарест. Стадіон «Супербет Арена»

Пряма трансляція – Суспільне (регіональні канали)

Дискваліфікації – Владислав Ванат (Україна U-21)

• Суперники все ще не втрачали очок і навіть не пропускали

Заключний матч у своєму квартеті Україна проведе проти Іспанії. Обидві команди набрали по шість очок після двох зіграних турів. Більше того, іспанці та українці ще не пропускали на цьому молодіжному Євро. Різниця забитих і пропущених: 4:0 і 3:0 відповідно. Тому саме в цьому поєдинку вирішиться доля першого місця у групі В. Варто відзначити, що Іспанії підійде нічия для того, щоб посісти першу сходинку, адже у них краща різниця голів. Тому команді Руслана Ротаня потрібно виключно перемагати, щоб виграти групу.

Футболісти молодіжної збірної україни. Фото: УАФ

Переможець нашої групи виходить на збірну, яка зайняла друге місце в групі D. А ось друга сходинка квартету В виходить на чемпіона групи D. Серед потенційних суперників: Франція (1 місце, 6 очок), Італія (2 місце, 3 очки)  та Швейцарія (3 місце, 3 очки). В останньому турі групи D італійці гратимуть проти норвежців, у яких нуль залікових балів. А французи зустрінуться з швейцарцями.

• За Україну забивають навіть румуни

Підопічні Руслана Ротаня у минулому турі обіграли Румунію з рахунком 1:0. Українцям було дуже важко в матчі проти господарів Євро і вони забили вирішальний м’яч на 89 хвилині. Більше того, це був автогол. Після прострілу від Максима Брагару, м’яч опинився у сітці воріт румунів від їхнього ж гравця Віктора Дікана. 

У іспанців все було простіше. Попри те, що вони теж виграли з мінімальним рахунком 1:0, Фурія Роха контролювала хід подій на футбольному полі протягом всього матчу з хорватами. Цікаво, що Іспанія забила вже на першій хвилині. Автором голу став Абель Руїс. 23-річний форвард, який грає за португальську Брагу, забив свій перший м’яч на цьому турнірі. 

У матчах першого туру обидві збірні здобули спокійніші перемоги. Україна переграла хорватів завдяки голам Олексія Кащука та Данила Сікана. А іспанці здолали Румунію з рахунком 3:0 після забитих м’ячів Алекса Баени, Хуана Міранди та Серхіо Гомеса.

• Суперники все ще не втрачали очок і навіть не пропускали

Іспанія справедливо вважається одним із фаворитів турніру. Варто лише подивитися на їхній склад. Головний тренер іспанців Санті Денія викликав на Євро-2023 таких гравців: 

  • Воротарі: Хулен Агірресабала (Атлетік), Арнау Тенас (Барселона), Лео Роман (Мальорка).
  • Захисники: Арнау Мартінес (Жирона), Віктор Гомес (Еспаньйол), Ману Санчес (Осасуна), Хуан Міранда (Бетіс), Хон Пачеко (Сосьєдад), Маріо Хіла (Лаціо), Уго Гільямон (Валенсія), Алехандро Франсес (Сарагоса), Мігель Гутьєррес (Жирона), Айтор Паредес (Атлетік), Серхіо Гомес (Манчестер Сіті).
  • Півзахисники: Антоніо Бланко (Алавес), Алекс Баена (Вільярреал), Оян Сансет (Атлетік), Габріель Вейга (Сельта), Аймар Орос (Осасуна), Ніколас Гонсалес (Валенсія), Адріан Бернабе (Парма).
  • Нападники: Серхіо Камельо (Райо Вальєкано), Родрі Санчес (Бетіс), Родріго Рікельме (Жирона), Хуан Латаса (Хетафе), Абель Руїс (Брага), Андер Барренечеа (Сосьєдад).

Лідером Іспанії є 23-річний форвард Абель Руїс. Нападник є вихованцем Барселони, але зараз грає у Португалії за Брагу. У цьому сезоні він забив вісім м’ячів і здійснив шість асистів. А у відборі до Євро-2023 Руїс відзначився сімома голами та чотирма результативними передачами. До речі, свою групу у відбірковому циклі до молодіжного чемпіонату Європи іспанці «не помітили»: вісім матчів – стільки ж перемог, як підсумок: перше місце та 24 очки. Однак і суперники у них були не найсильнішими: Словаччина, Північна Ірландія, Литва, Мальта і країна 404. До речі, росія у одному з матчів перемогла іспанців 1:0, але оскільки це терористична держава, то їх дискваліфікували з цього європейського турніру, а іспанцям і решті збірним у групі присудили по шість очок.

• У Ротаня непотрібна втрата – в Україні знайшовся свій «Зідан»

Нагадуємо, як виглядає заявка молодіжної збірної України на Євро-2023 (U-21): 

  • Воротарі: Руслан Нещерет (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Кирило Фесюн (Колос).
  • Захисники: Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота (обоє – Динамо), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олексій Сич (Кортрейк, Бельгія), Ростислав Лях (Рух), Максим Брагару, Володимир Салюк (обоє – Чорноморець), Арсеній Батагов (Зоря).
  • Півзахисники: Володимир Бражко (Зоря), Іван Желізко (Валмієра, Латвія), Олексій Кащук (Сабах, Азербайджан), Олександр Назаренко (Дніпро-1), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Артем Бондаренко, Георгій Судаков (усі — Шахтар), Михайло Мудрик (Челсі).
  • Нападники: Богдан В'юнник (ГАК, Австрія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо).

Фото: УАФ

Руслан Ротань у заключному матчі групового етапу не може розраховувати на Владислава Ваната. Форвард Динамо отримав абсолютно безглузде вилучення у матчі проти Румунії на 92 хвилині зустрічі. 21-річний гравець вирішив повторити «подвиг» Зідана на ЧС-2006. Незрозуміла поведінка Ваната конвертувалася у червону картку. Тепер нападник не зіграє проти Іспанії і далеко не факт, що гратиме у плей-оф, адже дискваліфікація може бути тривалішою, ніж один матч. 

Історія зустрічей – 3:+2=1-0; 5:0

Майбутній герой матчу – Анатолій Трубін

21-річний голкіпер донецького Шахтаря Трубін провів два хороші матчі на молодіжному Євро-2023. Кіпер відіграв обидва поєдинки на нуль та за дві гри здійснив п’ять сейвів, які дійсно рятували Україну від пропущених м’ячів. Зараз у суперниках буде збірна Іспанії, яка гратиме першим номером і битиме по воротах Анатолія багато і з різних позицій. Український воротар неодноразово демонстрував якісну гру в рамці воріт проти серйозних суперників, а тепер спробує втретє поспіль на Євро зберегти власні ворота на замку.

Прогноз на гру Іспанія U-21 – Україна U-21: ТМ 2.5 – 2.06

Обидві збірні вже кваліфікувались до чвертьфіналу Євро-2023, тому в очній зустрічі вони визначать переможця групи. Вважається, що Іспанія є сильнішою командою, ніж Україна ‒ і за підбором гравців, і за грою. Однак тут слід пам’ятати, що для першого місця іспанцям достатньо зіграти внічию, а Україні треба лише перемагати. Проте чи варто ризикувати і грати на повну силу, знаючи, що попереду 1/4 фіналу, до якої потрібно підійти в хорошій формі та, найголовніше, без травмованих і дискваліфікованих (спасибі Ванату, який вже постарався)? Тому нас очікує спокійний футбол, де іспанці будуть контролювати м’яч і позиційно атакувати, Україна ж намагатиметься грати на контратаках. Можливо, нарешті вийде Михайло Мудрик. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на тотал забитих м’ячів менше 2.5 – 2.06.