Хто зіграє від України у Юнацькій лізі УЄФА: визначено дати та формат турніру

Переглядів 12029
Артем Жилінський Артем Жилінський
5 голосів
Хто зіграє від України у Юнацькій лізі УЄФА: визначено дати та формат турніру
Молодіжна команда Шахтаря. Фото: ФК Шахтар
Донецький Шахтар, львівський Рух та цілком можливо Дніпро-1 візьмуть участь у Юнацькій лізі УЄФА 2023/2024. Стало відомо формат та основні дати європейського турніру.

В десятому розіграші Юнацької ліги УЄФА візьмуть участь 64 команди. Восени претендентів розділять на два шляхи: Шлях Ліги чемпіонів та Шлях чемпіонів країн. Турнір триватиме з 19 вересня 2023 року, коли розпочнеться груповий етап, до фіналу чотирьох, який відбудеться у швейцарському Ньоні 19–22 квітня 2024 року.

Повний список учасників буде затверджено 30 серпня, коли завершаться матчі раунду плей-оф Ліги чемпіонів.

Шляхом Ліги чемпіонів підуть 32 юнацькі команди, чиї клуби проб'ються в груповий етап Ліги чемпіонів. В цей етап вже пройшов Шахтар, адже доросла команда вже грає у груповій стадії ЛЧ, а Дніпро-1 має пройти кваліфікацію до найпрестижнішого турніру Європи, щоб молодіжна команда зіграла в Юнацькій Лізі чемпіонів.

Шляхом чемпіонів країн підуть переможці національних юнацьких чемпіонатів із 32 найкращих асоціацій за рейтингом УЄФА, які не потраплять до Шляху Ліги чемпіонів. У цій гілці виступатиме львівський Рух, адже саме ця команда виграла чемпіонат України U19.

  • Якщо доросла команда клубу, який стане чемпіоном на юнацькому рівні, потрапить до групового етапу Ліги чемпіонів через кваліфікацію, місце, яке звільнилося після неї, у Шляху чемпіонів країн дістанеться чемпіонам наступних за рейтингом асоціацій.
  • Вісім переможців стикових матчів вийдуть до 1/8 фіналу, де на них уже чекатимуть вісім переможців груп Шляху Ліги чемпіонів.
  • Півфінали та фінал пройдуть в одному місті.