«Хтось скаже, що то була помилка»: як український футболіст відмовив Боруссії Дортмунд

Переглядів 1616
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Хтось скаже, що то була помилка»: як український футболіст відмовив Боруссії Дортмунд
Алан Ауссі з гравцями Динамо та дортмундської Боруссії. Фото: Google
Український захисник іспанської Понфераддіни Алан Ауссі розповів, що завадило йому залишитися на контракті у дортмундській Боруссії у 2022 році.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» захисник іспанської Понферрадіни Алан Ауссі розповів, чому не залишився у дортмундській Боруссії.

«Я прямо говорив: «Якщо ви не плануєте мене залишати, то я поїду та буду вирішувати своє майбутнє далі», на що вони мені відповідали: «Ти повинен зробити все можливе в Дортмунді, залишайся, сподіваємося, ми підпишемо з тобою контракт». На жаль, час ішов, а вони тягнули та нічого не казали».

Ауссі вважає, що відхід з Боруссії U-23 головного тренера Енріко Маасена повпливав на його майбутнє.

«Сталася зміна тренера. Той, з яким я працював у Боруссії U-23, підписав контракт з командою Бундесліги. Думаю, що якби він залишився, то і я б залишився, але це вже ми ніколи не дізнаємось».

Алан, маючи пропозицію поїхати на тренувальні збори з другою командою Боруссії надав перевагу виступам за вірменський Пюнік.

«Мені потім запропонували поїхати на сбори до Австрії з другою командою, але вже тоді в мене була пропозиція від Пюніка та шанс зіграти у Лізі чемпіонів, це мене переконало поїхати у Вірменію».

Захисник Понферрадіни пояснив своє незвичайне рішення.

«Хтось скаже, що то була помилка ‒ не поїхати на збори з Боруссією-2 заради пропозиції з Вірменії, але треба розуміти, що я трохи понад трьох місяців кожен день віддавав себе на 200% та чекав, щоб мені щось вже сказали: так або ні, будь-що.

Тож, коли вони після відпочинку запропонували їхати на збори – я був спустошений та обрав їхати та грати в єврокубках».

  • За часів перебування на контракті в Динамо (2018-2023) Ауссі на правах оренди грав за такі клуби, як Слован (2019-2020), Торпедо БелАЗ (2020-2021), Верес (2022), Пюнік (2022-2023).
  • У складі вірменського клубу Алан провів чотири матчі, зігравши 230 хвилин.
  • У єврокубках за Пюнік Ауссі провів лише 11 хвилин в матчі-відповіді з Црвеною Звездою в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів (0:2).
  • Маасен, який очолював Боруссію-2 (2020-2020), влітку минулого року став головним тренером Аугсбурга.