Клуб українського легіонера повернув тренера-чемпіона: творча відпустка добігає кінця

Переглядів 532
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Клуб українського легіонера повернув тренера-чемпіона: творча відпустка добігає кінця
Марек Папшун. Фото: Google
Відомий тренер Марек Папшун повертається в Ракув Ченстохова. Клуб офіційно оголосив про підписання контракту з 49-річним польським фахівцем.

Марек Папшун покинув Ракув після закінчення минулого сезону. Чемпіонат Польщі став вінцем його семирічної кар'єри в Ченстохові. Він очолив команду, коли вона виступала в третьому дивізіоні країни.

Тренер пояснив своє розставання з Ракувим тим, що йому потрібен відпочинок і бажання отримати новий виклик. Він шукав його за межами Польщі. Його сватали в різні клуби та національні збірні, але в підсумку він не став співпрацювати з жодним із потенційних роботодавців.

Зазначимо, що Папшун також був у сфері інтересів Динамо та Шахтаря.

У підсумку Папшун вирішив повернутися в Ракув, де замінить свого колишнього помічника Давида Шваргу. 

Контракт Папшуна з клубом розрахований на два роки. Ракув повідомив, що в ньому буде передбачена можливість відходу тренера в строго певних ситуаціях.

  • У суботу, 25 травня, Ракув проведе свій останній матч у сезоні - він прийме Вроцлав, в якому грає український захисник Єгор Маценко. 
  • За команду з Ченстохова виступає 28-річний півзахисник Владислав Кочергін.
  • У поточному сезоні екс-гравець збірної України у складі Ракува провів 49 матчів у всіх турнірах, у яких забив вісім м'ячів і зробив чотири асисти.
  • Наразі команда українця посідає шосте місце в турнірній таблиці Екстракляси, набравши 52 очки в 33 матчах.