Коли тренер перестає розраховувати, це природний відбір

Переглядів 143
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Валерій ГОРОДОВ, екс-голкіпер «Дніпра»:

— Не бачу особливого сенсу розмірковувати про перспективи того чи іншого виконавця, пов’язаного з «Дніп­ром» — у цьому питанні багато що залежить від головного тренера команди і його суб’єктивної думки.

Цікавитесь, чи знайдеться місце в дніпропетровській команді, наприклад, для Павла Пашаєва? Цього футболіста я добре знаю, працювали разом. На мій погляд, він міг би допомогти «Дніпру» в певних ситуаціях. Треба також дивитися, хто грає на цьому місці. Якщо тренер вважає виконавця, який у нього під рукою, кращим за конкурента, то немає про що говорити. Пашаєву залишається тільки продовжувати уперто працювати і чекати свого шансу.

У «Севастополі» і донецькому «Металурзі» зараз на видноті два футболісти, які є вихованцями «Дніпра» — Артур Карноза і Олександр Насонов. Наскільки мені відомо, вони вже не належать дніпропетровцям. Чому так сталося — питання до тренерів і керівництва «Дніпра». Я не працював з цими футболістами, не знаю їхніх можливостей, як поводять себе поза полем. Тоді як Хуанде Рамос щоденно міг оцінювати їхній потенціал, і в якийсь момент вирішив на них не розраховувати. Коли таке відбувається, це нормально, це природний відбір. А втрата це для клубу чи ні — покаже час. Можливо, в інших колективах Карноза і Насонов розкриються з найкращого боку і вийдуть на такий рівень, що знову привернуть увагу своєї рідної команди. Ось тільки чи захочуть вони повертатися?

Великі аванси свого часу видавалися Костянтину Кравченку, якого «Шахтар» придбав за чималі гроші. Але не вважаю, що цей трансфер — вдалий для «Дніпра» і в той же час невдалий для «гірників». У футболі бувають різні ситуації. Розумієте, в Донецьк за п’ять мільйонів так просто не запрошують. В клубі працюють серйозні спеціалісти. Напевно, за Кравченком довго стежили, вивчали його характеристики, здатність посилити команду і в підсумку вирішили викупити його трансфер. У перші півроку Костянтин добре себе показував, виступав в основному складі, наскільки мені відомо, Мірча Луческу був ним задоволений. Що потім сталося — не знаю. Чи то травма, чи інша ситуація, але цей виконавець на певний час зник з футбольних радарів. Але, на мою думку, Кравченко має потенціал гравця національної збірної України і ще не сказав свого останнього слова.

Щодо Віталія Каверіна, є керівники клубу, які вирішують трансферні питання. Особисто я не знаю Каверіна. Напевно, він талановитий, якщо «Динамо» заплатило за нього серйозні гроші. А чому футболіст не використовує цей талант — то питання не до мене.

З приводу голкіпера Антона Каніболоцького, то треба знати всі обставини переходу. Може, тренер його не бачив у «Дніпрі», а хлопцю хотілося отримати новий виклик, щось змінити в своїй кар’єрі. До того ж, такі команди, як «Шахтар», часто не кличуть.