«Коли він пішов, стало помітно, що клуб котиться вниз»: екстренер Динамо назвав того, хто тримав команду

Переглядів 45069
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
13 голосів
«Коли він пішов, стало помітно, що клуб котиться вниз»: екстренер Динамо назвав того, хто тримав команду
Ігор та Григорій Суркіси. Фото ФК Динамо
Колишній тренер ДЮФШ Динамо Сергій Величко поділився своїм поглядом на ситуації з протистоянням ультрас київського клубу проти братів Суркісів та назвав момент, коли справи українського гранду пішли вниз.

Сергій Величко дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту Sport-express, в якому висловився щодо того, як вплинув на Динамо відхід з посади президента Григорія Суркіса.

Почав колишній тренер ДЮФШ киян з новорічної історії, яка відбулася за часів керівництва Суркіса-старшого.

«На Новий рік у нас була традиція збиратися тренерами Динамо в кафе. Тоді був фуршет, а я стояв біля самого краю, напроти сидів перший віцепрезидент Віталій Сівков. І так вийшло, що Григорій Михайлович зайшов зі сторони кабінетів, а не через службовий вхід й став прямо біля мене.

Привітався і каже: «Ну, починаймо. Наливайте». Так ми й стояли, пили вино, бажали один одному здоров’я, і тут Сівков його почав кликати до себе, а Григорій Михайлович каже: «Дякую, але я тут побуду». На мене всі дивляться і кажуть: «Серьога, ти що, там родич вже?».

Величко розповів про своє ставлення до Суркіса та його заслуг.

«Я його дуже поважаю, Григорій Михайлович дійсно у свій час підняв футбол на дуже високий рівень. За його президенства були й півфінал Ліги чемпіонів, успіхи в чемпіонаті України.

А коли він пішов, то стало помітно, що клуб поступово, як по сходинках, котиться вниз. Це проявлялося і в ставленні, і в результатах, і в грі».

Також екстренер висловився щодо протистояння ультрас Динамо проти братів Суркісів.

«Ультрас мені не подобаються: вони кричать, хуліганять. Вболівальники мають розбиратися у футболі. Ось старе покоління приходило на матчі, намагалося дізнатися, хто як грає, що за тактика сьогодні. 

Григорій та Ігор Михайлович роблять свою справу, а критикувати їх – будь ласка. Можна про щось домовитися, знайти компроміс, але ж ультрас хуліганять», – сказав Величко для Sport-express.

  • Нагадаємо, що Суркіс-старший був президентом Динамо з 1993-го по 1998 роки. Після цього ще чотири роки він посідав посаду почесного президента.
  • Його молодший брат Ігор очолює київський клуб з 2002 року.
  • Величко працював у структурі ДЮФШ київського гранду з 1995 по 2023 рік.