«Колись Мудрик стикався з подібними труднощами»: Вацко розкритикував новачка Шахтаря та пояснив, що потрібно робити

Переглядів 582
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Колись Мудрик стикався з подібними труднощами»: Вацко розкритикував новачка Шахтаря та пояснив, що потрібно робити
Хусрав Тоіров. Фото: Шахтар
Відомий журналіст Віктор Вацко розповів про ситуацію з 18-річним таджицьким новачком Шахтаря Хусравом Тоіровим. За його словами, вінгер поки адаптується в дорослому футболі.

Віктор Вацко розповів, що вінгер Шахтаря Хусрав Тоіров нині отримує ігрову практику в команді U-19. Вимогам основи Шахтаря футболіст поки що не відповідає.

«Тоіров не витримує конкуренцію і не витягує поки що цей рівень. Він ще має зрозуміти, у клуб із якими вимогами він потрапив. У його грі багато дитячого: довго возиться з м'ячем, хоче проявити себе, намагаючись обіграти всю команду суперника... Так це на дорослому рівні не працює».

За словами журналіста, у Тоірова є потенціал, щоб грати на високому рівні.

«У Тоірова хороші якості вінгера. Він швидкий, хороший із м'ячем, налаштований на загострення і має пристойний дриблінг. Просто потрібно свої індивідуальні якості якомога швидше адаптувати до вимог команди».

Вацко пригадав, що схожа ситуація колись була з Михайлом Мудриком.

«Колись Мудрик стикався з подібними труднощами на старті дорослої кар'єри. Коли потрібно було віддати пас, він ліз обігрувати. Коли можна було обіграти, він шукав передачу. Згодом у Михайла це минуло, і він розцвів у дорослому футболі», - сказав журналіст у програмі Вацко on air.

Нагадаємо, що Тоіров перейшов у Шахтар з Атирау в лютому цього року за 300 тисяч євро. Поки що в активі вінгера тільки одна гра за першу команду "гірників".