Колишній форвард донецького Металурга відновив кар'єру у 49 років: відео забитого м'яча 100-кілограмовим бразильцем

Переглядів 9119
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Колишній форвард донецького Металурга відновив кар'єру у 49 років: відео забитого м'яча 100-кілограмовим бразильцем
Аілтон. Фото: Getty Images
Екснападник бременського Вердера, гельзенкірхенського Шальке та донецького Металурга бразилець Аілтон у 49 років повернувся у футбол і врятував свою команду від поразки.

Аілтон, який зараз важить 100 кілограмів та наближається до 50-річного ювілею, знову вийшов на футбольне поле. Бразилець зумів забити в одній із аматорських ліг Німеччини.

Ексфорвард донецького Металурга відіграв весь матч за Бассем III із принциповим суперником Твістрінгеном на переповненому стадіоні та влучним ударом зрівняв рахунок (2:2). Взяття воріт Аілтон відсвяткував у стилі Кріштіану Роналду.

Нагадаємо, що Аілтон найбільш відомий своїми виступами за Вердер, у складі якого ставав у 2004 році найкращим бомбардиром Бундесліги (28 голів), першим іноземцем, нагороджений титулом найкращого футболіста року в Німеччині та чемпіоном країни.

Загалом бразилець провів за «музикантів» 214 матчів, забив 106 м'ячів та віддав 42 результативні передачі.

Українські вболівальники зі стажем можуть пам'ятати Аілтона з гри за донецький Металург (три матчі та один гол) у сезоні 2007/08 та голу у ворота Шахтаря під час поєдинку на стадії 1/32 фіналу Кубка УЄФА сезону 2004/05.