Колишній гравець донецького Металурга піде з Барселони: каталонці знайшли йому зіркову заміну

Переглядів 1136
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Колишній гравець донецького Металурга піде з Барселони: каталонці знайшли йому зіркову заміну
Йорді Кройф. Фото: Барселона
Спортивний директор каталонської Барселони Йорді Кройф не буде продовжувати контракт із синьо-гранатовими. Його замінить екс-хавбек іспанського гранда Деку.

Контракт Кройфа з Барселоною розрахований до 30 червня. Після його закінчення 49-річний фахівець не буде підписувати нову угоду, а має намір зайнятися іншими професійними проектами. 

Керівництво іспанського гранда високо оцінило роботу нідерландця на посаді спортивного директора.

«Протягом двох сезонів у каталонському клубі робота Кройфа була дуже цінна в ухваленні футбольних рішень і перебудові першої команди. 

Крім того, він був людиною, дуже близькою до тренерів і технічного персоналу клубу», - йдеться в заяві каталонців на офіційному сайті клубу.

Зазначимо, що з 2006 по 2008 рік Кройф виступав за донецький Металург і провів за українську команду 28 матчів. 

Боси Барселони оперативно знайшли заміну Кройфу. Як повідомляє The Athletic, на посаду спортивного директора каталонців прийде легендарний 45-річний ексгравець команди Деку.

Деку. Фото: Барселона

Португалець виступав за іспанський колектив з 2004 по 2008 рік. За цей час він провів 161 матч, забив 20 голів і віддав 41 результативну передачу. Деку після завершення кар'єри став футбольним агентом. Він представляє інтереси вінгера Барселони Рафіньї.