Коноплянка та його зарплатня: джерела в Польщі розкрили деталі нової угоди українця з Краковією

Переглядів 7528
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Коноплянка та його зарплатня: джерела в Польщі розкрили деталі нової угоди українця з Краковією
Євген Коноплянка. Фото: ФК Краковія.
Зарплата Євгена Коноплянки є однією з найбільших у Кракові. Після торішньої пролонгації контракту з «смугастими» українець навіть отримав надбавку до окладу.

Євген Коноплянка перейшов до Краковії трохи більше року тому. У лютому 2022 року півзахисник залишив Шахтар і на правах вільного агента приєднався до команди з Кракова, отримавши контракт на півроку, продовжений до кінця поточного сезону.

Через свій зірковий статус вінгер отримав солідну заробітну плату. Як повідомляє портал Weszło, місячний оклад Коноплянки у другій половині минулого сезону дорівнював 20-25 тисячам євро.

Нинішня зарплатня Коноплянки

Але, за інформацією джерел видання, після того, як Євген продовжив угоду з Краковією, його зарплата могла піднятися до 30 тисяч євро на місяць (360 тисяч євро на рік). Це один із найбільших контрактів у клубі.

Журналісти підрахували, що рік гри досвідченого хавбека обійшовся «смугастим» на суму понад півтора мільйона злотих (близько 319 тисяч євро).

 

Зарплата Коноплянки у Шахтарі

Зазначимо, що за даними різних джерел, у донецькому клубі Коноплянка міг похвалитися річною зарплатою 1,5-1,7 мільйона євро. Щоправда, повністю виправдати такий високий оклад гравець не зміг – 46 матчів, 5+5 за системою «гол+пас» за три з половиною сезони та численні травми.

Зарплата Коноплянки у Шальке

А от у Шальке, з якого Коноплянка перейшов до Шахтаря, його зарплата і зовсім була астрономічною. Клуб Бундесліги платив зірці збірної України близько чотирьох мільйонів євро на рік. У Гельзенкірхені лівий вінгер не відрізнявся постійністю, але часом сяяв (78 ігор, 13 голів та дев'ять асистів).

Зарплата Коноплянки у Севільї

Перший закордонний клуб Коноплянки підписав зірку Дніпра на правах вільного агента. Безкоштовний трансфер дозволив вибити гравцю хороші підйомні, а також чималу зарплату 2,5 мільйона євро за сезон. Іспанський період кар'єри Коноплянки тривав лише рік.

Зарплата Коноплянки у Дніпрі

У Дніпрі Коноплянка був лідером, головною зіркою та активом клубу. У рідній команді він провів 212 матчів, забив 40 голів та зробив 40 гольових передач. Високий рівень гри супроводжувався хорошим контрактом – за даними ЗМІ, Дніпро платив своєму вихованцю 2-2,5 мільйонів євро на рік.