Коноплянка викликав жваву дискусію у Румунії: Євген став предметом суперечки і порівняння з ексгравцем Наполі

Переглядів 740
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
Коноплянка викликав жваву дискусію у Румунії: Євген став предметом суперечки і порівняння з ексгравцем Наполі
Євген Коноплянка та Влад Кірікеш. Колаж: Український футбол
Перехід Євгена Коноплянки до ЧФР Клуж викликав гострі дискусії в румунському інфопросторі. Раніше щодо вінгера збірної України сперечалися президенти клубів, тепер словесні баталії влаштовують експерти.

Дві ворогуючі команди чемпіонату Румунії нещодавно поповнили зіркові гравці: вінгер Євген Коноплянка перейшов до ЧФР Клуж, а захисник збірної Румунії Влад Кірікеш став гравцем ФКСБ. 

Ці переходи напередодні лобового матчу команд у чемпіонаті 6 серпня викликали суперечки не тільки між власниками клубів, про які «Український футбол» вже розповідав, а і між експертами.

Щодо цих гравців нещодавно посперечалися журналіст Маріус Мітран та колишній спортивний директор низки румунських клубів Діну Георге. Останній дуже вірить в українського вінгера: 

«Це буде пряме протистояння. Я кажу, що обидва зіграють, ви переконаєтеся в тому, що навіть Коноплянка не приїхав у Клуж непідготовленим (насправді в Клужі заявили, що Коноплянка не буде в хорошій фізичній формі). Він вже провів у Клужі кілька хороших днів».

Також Георге назвав плюси українця перед матчем з ФКСБ:

«Коноплянка чимало грав навесні, Кірікеш – менше, і це може бути перевагою для українця. Побачимо, який президент буде радіти чи сумувати після гри».

Втім, Мітран у етері програми Prosport LIFE назвав те, завдяки чому переважає вже румунський захисник:

«Кірікеш має перевагу через те, що він у себе вдома. Він у місті, в обстановці, яку він дуже добре знає. Коноплянка перебуває в абсолютно новому середовищі», – цитує журналіста видання Prosport.

  • 33-річний захисник в 2012-2013 роках був гравцем Стяуа, після чого переїхав до Тоттенгема. Найбільш відомий виступами за Наполі, за який протягом 2015-2019 років провів 48 матчів.
  • Останнім клубом Кірікеша був італійський Кремонезе. в якому через травми минулого сезону він зіграв лише у 17 поєдинках Серії А.
  • Найбільше матчів (62) зіграв у 2019-2022 роках в складі Сассуоло.
  • Коноплянка, якому в вересні виповниться 34 роки, минулого сезону був гравцем Краковії.
  • Провів у складі польської команди 38 матчів, забив чотири м'ячі та віддав два асисти.