«КраСава» бачить майбутнє кримського футболу в Україні: блогер розділяє оптимізм Буданова

Переглядів 794
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«КраСава» бачить майбутнє кримського футболу в Україні: блогер розділяє оптимізм Буданова
Фото: Google
Блогер та колишній російський футболіст Євгєній Савін висловився про поточний статус кримського футболу і його подальші перспективи.

Після анексії росією Крим у 2014 році питання з кримським футболом вкрай рідко порушувалося в російському інфопросторі.

Савін розповів, що для керівництва російського футболу тема з кримським футболом перебуває під табу. На його думку, в підсумку Крим має повернутися до складу України разом.

«Кримський футбол зараз... Я коли його обговорював у РФС, то зрозумів, що є чітка команда згори, щоб цю тему взагалі не порушувати. Тому що, якщо прийняти кримський футбол, це означає великий скандал, який росії теж не потрібен.

Тому що має зробити кримський футбол? Повернутися на територію України і грати в чемпіонаті України», – сказав Савін в інтерв'ю YouTube-каналу «Осторожно: Собчак».

Нагадаємо, Савін публічно засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну. Він зняв великий ролик про наших футболістів в Європі, після чого покинув країну-терориста та перебрався на Кіпр.

Станом на сезон 2013/14 (до окупації Криму) в чемпіонаті України грали два кримські клуби – сімферопольська Таврія і ФК Севастополь. Після анексії вони були розформовані.

УЄФА після анексії Криму 2014 року наділив захоплений півострів особливим статусом, де місцеві команди можуть грати в чемпіонаті, який проводить Кримський футбольний союз.