«Кварцяний тримав у руках пляшку води і як запустить її в мене»: як Хачеріді отримав синець від тренера Волині

Переглядів 14316
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
12 голосів
«Кварцяний тримав у руках пляшку води і як запустить її в мене»: як Хачеріді отримав синець від тренера Волині
Євген Хачеріді та Віталій Кварцяний. Колаж: «Український футбол»
Колишній центральний захисник Волині та низки інших клубів Євген Хачеріді згадав цікаву історію про видатного головного тренера луцької команди Віталія Кварцяного.

Ексзахисник Волині та збірної України Євген Хачеріді в інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів історію про колишнього головного тренера луцької команди Віталія Кварцяного із матча Першої ліги 2007 року проти Енегретика, який закінчився перемогою волинян із рахунком 2:1 і де сам Хачеріді заробив пенальті в свої ворота.

«Пам'ятаю, грали ми з Енергетиком із Бурштина. Був сильний дощ, поле перетворилося на багнюку, а я забув взяти бутси з металевими шипами та грав у копочках, і разів п'ять послизнувся і впав.

У перерві до роздягальні заходить Кварцяний і давай усім пхати. Тут черга доходить до мене. Володимирович тримав у руках півлітрову пляшку води і як запустить її в мене – потрапив у коліно, аж синець залишився. Можна сказати, повторив історію Фергюсона з Бекхемом».

Також Хачеріді сказав, як це вплинуло на команду.

«На другий тайм ми вийшли заведені та у підсумку перемогли. Після гри Володимирович уже охолонув і ми нормально поспілкувалися. Я сам винен, що не взяв бутси із залізними шипами».

Ще одна історія стосується собаки Кварцяного.

«Також у Кварцяного була вівчарка Роккі. Дуже розумний пес! Він його постійно брав на тренування. Роккі у нас замість футболіста відбирав м'яч, коли ми грали у квадрат.

Володимирович нам його постійно у приклад ставив: «Ось як треба м'яч відбирати!». А Роккі, якщо відбирав м'яч, то прокушував його. Тому постійно доводилося міняти м'ячі – як мінімум два за тренування», – сказав Хачеріді для «УФ».

  • У складі Волині захисник виступав з 2007-го по 2008 роки, після чого перейшов до київського Динамо. Окрім цих двох клубів, він пограв за ПАОК та Динамо Брест, після чого закінчив кар'єру.
  • За збірну України Хачеріді провів 51 матч і забив три голи.
  • Кварцяний, якому 19 липня виповнилося 70 років працював асистентом або головним тренером у луцькому клубі кілька разів: 1985-1987 (помічник тренера), 1988-1990, 1994-1996, 2001-2011 та 2013-2017.
  • За ці роки він провів на чолі Волині 449 матчів. Нині він є почесним президентом клубу та очільником Волинської федерації футболу.
  • Останнім сезоном клубу на професійному рівні стала кампанія 2021-22.
  • У перерваному через початок повномасштабної війни росії проти України чемпіонаті Першої ліги луцький клуб посідав десяте місце у турнірній таблиці.
  • На рівні УПЛ команда востаннє виступала у сезоні 2016-17. Тоді вона зайняла останнє 12 місце.