«Кварцяний як скочив у підкаті, не пожалів навіть свій костюм»: Сачко згадав історію про злого легенду Волині

Переглядів 665
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
2 голоси
«Кварцяний як скочив у підкаті, не пожалів навіть свій костюм»: Сачко згадав історію про злого легенду Волині
Віталій Кварцяний. Фото: Google
Екснападник Волині та кількох інших українських клубів Василь Сачко розповів про методи взаємодії з командою колишнього головного тренера Віталія Кварцяного.

Ексфутболіст Волині Василь Сачко в інтерв'ю для сайту «Український футбол» поділився спогадами від роботи з видатним тренером Віталієм Кварцяним.

«Грали матч чемпіонату. Йде дощ, на полі багнюка, ми програємо. Після першого тайму заходимо у роздягальню. Всі футболісти у грязюці, як чорти, а один захисник – у чистенькій формі. 

Кварцяний глянув на нього з під лоба та як закричить: «Подивись на своїх товаришів по команді. Всі у багнюці, стеляться в підкатах, не жаліють себе, а ти – у білих гетрах. Не соромно?!». 

Колишній нападник розповів, що екстренер навіть показав на власному прикладі, як треба робити підкат.

«Володимирович на емоціях розігнався ‒ та як скочив у підкаті, не пожалів навіть свій костюм. Потім встав обтрусився та каже: «Ось так треба грати в підкатах!».

Хлопець на другий тайм вийшов вже зовсім іншою людиною, відпрацював на всі 100, і ми виграли ту гру», – сказав Сачко для «УФ».

  • Форвард виступав під керівництвом Кварцяного у Волині з 2001-го по 2006 роки і провів за цей час 137 матчів, в яких забив 46 голів.
  • Окрім Волині, Сачко грав у Кривбасі, Ворсклі та сімферопольській Таврії.
  • Кварцяний, якому 19 липня виповнилося 70 років, працював асистентом або головним тренером у луцькому клубі кілька разів: 1985-1987 (помічник тренера), 1988-1990, 1994-1996, 2001-2011 та 2013-2017.
  • За ці роки він провів на чолі Волині 449 матчів, а зараз є почесним президентом клубу та очільником Волинської федерації футболу.
  • Останнім сезоном клубу на професійному рівні стала кампанія 2021-22.
  • У перерваному через початок повномасштабної війни росії проти України чемпіонаті Першої ліги луцький клуб посідав десяте місце у турнірній таблиці.
  • На рівні УПЛ команда востаннє виступала у сезоні 2016-17. Тоді вона зайняла останнє 12 місце.