«Лобановський привіз Динамо до Барселони після 3:0»: Циганик дав пораду Шахтарю перед матчем із Феєнордом

Переглядів 1907
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Лобановський привіз Динамо до Барселони після 3:0»: Циганик дав пораду Шахтарю перед матчем із Феєнордом
Шахтар проти Феєнорда. Фото: Google
Відомий український футбольний журналіст Ігор Циганик висловився про недооцінку Феєнордом донецького Шахтаря та знайшов у цьому плюс для нашої команди.

Ігор Циганик упевнений, що в Нідерландах недооцінюють Шахтар після того, як їх команда володіла перевагою у першій грі, і це може допомогти «гірникам» досягти бажаного результату. На доказ своєї думки журналіст наводить матчі Динамо та Барселони у 1997 році.

«Звичайно, недооцінка зіграє на руку Шахтарю. Коли Лобановський привіз Динамо до Барселони після 3:0 у Києві, то іспанські газети рясніли схожими заголовками: «У Києві сталося непорозуміння. Барселона їх просто зажене», «Фігу сам заб'є чотири голи, Рівалдо – п'ять». Про це говорили всі – і футболісти, і вболівальники.

Також Циганик розповів, що саме говорив Валерій Васильович Лобановський перед матчем із Барселоною в Іспанії своїм футболістам.

«Установка від Лобановського на гру була простою. Він показав ці газети гравцям: Читали? Далі ваша справа». Розвернувся і вийшов. Після цього Динамо загнало Барселону – 4:0.

Звісно, це викликає агресію у футболістів. Тож нехай розповідають, що хочуть, але рахунок на табло», — сказав Циганик в ефірі авторського шоу на ютубі.

Нагадаємо, що на стадії групового етапу Ліги чемпіонів сезону 97/98 Динамо двічі розбило Барселону – 3:0 та 4:0. У підсумку кияни з першого місця вийшли у плей-офф, де за сумою двох матчів програли Ювентусу – 2:5. Барселона ж фінішувала останньою у квартеті.

Матч-відповідь Феєнорд – Шахтар пройде в Роттердамі 16 березня.