«Лобановський взяв нас, скриплячи зубами»: олімпійський чемпіон в деталях пригадав конфлікт з легендою Динамо

Переглядів 4003
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Лобановський взяв нас, скриплячи зубами»: олімпійський чемпіон в деталях пригадав конфлікт з легендою Динамо
Валерій Лобановський. Фото: Google
Колишній захисник Дніпра Олексій Чередник розповів про історію своїх непростих взаємовідносин з легендарним тренером Динамо Валерієм Лобановським.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту FanDay.net Олексій Чередник пригадав, як потрапив у збірну СРСР, яку тоді очолював Валерій Лобановський.

«Йому не було куди діватися. Ми потрапили до національної команди, але він нас узяв, скриплячи зубами: мене, Харина, Бородюка, Савічева, Добровольського, Кеташвілі. Я зіграв дві товариські ігри. Потім Лобановський мене ще викликав, але не давав ігрового часу».

Легендарний оборонець Дніпра пригадав про інцидент, який відбувся між ним та Лобановським.

«Мене та Лютого викликали до збірної. Після гри чемпіонату, яку Дніпро проводив у Волгограді, ми мали летіти до Києва. Погода нелітна, коротше, ми спізнилися. Автобус від готелю Дніпро до Конча-Заспи, відправлявся десь о 13.00. А ми прилетіли на кілька годин пізніше».

Легендарний тренер Динамо жорстко відреагував на запізнення.

«Беремо таксі, приїжджаємо на базу, адміністратор Олександр Чубаров зустрічає нас і каже: «Валерій Васильович на вас чекає у себе».

Ідемо до нього, заходимо до кімнати, а він нам: «Ну, чому запізнилися?». Ми йому: «Так не могли відлетіти – погода, транспорт, таксі». А він і слухати не хоче. Сказав адміністратору, щоб той узяв нам квитки та відправив додому».

Чередник зізнався, що не дуже засмутився через цей випадок, оскільки йому не подобалося тренуватися під керівництвом Лобановського.

«Я не дуже прагнув до збірної Лобановського. По-перше, після Олімпіади я дуже втомився, по-друге, не лежала душа у мене до збірної, коли тренером у неї був Лобановський.

Не любив я і манеру гри Динамо, хоча друзі-кияни шикарні у мене були, з усіма добрі стосунки. Але треба було їхати, куди подінешся. Ось я й поїхав».

  • Чередник виступав за Дніпро з 1983 по 1990 рік: 183 матчі та вісім голів.
  • За свою кар'єру він виграв чемпіонат (1987/1988) та кубок СРСР (1988/1989), а також золото Олімпійських ігор у 1988 році.
  • Лобановський тричі очолював збірну СРСР (1975-1976, 1982-1983, 1986-1990).
  • У Динамо «Метр» працював з 1973 по 1982, з 1984 по 1990 та з 1996 по 2002 рік.