«Лобановський взяв слухавку, і весь алкоголь пропав»: історія про те, як Хацкевич дзвонив легендарному тренеру

Переглядів 844
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Лобановський взяв слухавку, і весь алкоголь пропав»: історія про те, як Хацкевич дзвонив легендарному тренеру
Валерій Лобановський. Фото: Google
Колишній гравець Динамо Олександр Хацкевич розповів історію, як під впливом алкоголю зателефонував до тодішнього керманича киян Валерія Лобановського. Реакція Метра заслуговує окремої уваги.

Видатний півзахисник Олександр Хацкевич з 1996 по 2004 роки був гравцем київського Динамо. У період з 1997 по 2002 роки головним тренером білоруса був Валерій Лобановський. 

Хацкевич пригадав історію, пов’язану з легендарним наставником киян. В ній також брав участь нині покійний півзахисник Динамо та сусід Олександра Валентин Белькевич:

«31 грудня з Валіком почали зустрічати Новий рік рано і вирішили зателефонувати Лобановському. Белькевич хитрий, він каже «ти дзвони», відповіда. «питань нема», там ж алкоголь грає, ніяких перешкод». 

Півзахисник привідкрив завіси побуту сім’ї Лобановських:

«Коли тобі треба було поговорити з Васильовичем, ти телефонуєш, а його дружина Ада Панкратіївна брала слухавку. А тут взяв він зразу. І тут весь алкоголь пропав».

Кульмінацією історії став безпосередній дзвінок Лобановському:

«Він сказав «слухаю». І тут все, я білий, серветки. Кажу «А Валєру можна?». Він відповів «Саша, я тебе слухаю». Я кажу «Васильовичу, з Новим роком!»».

Наостанок, жартуючи, Хацкевич розповів, як Метр відреагував на даний випадок вже на тренуванні:

«А мені вже Новий рік не в радість, бо другого січня треба було йти на тренування. Мені не хотілося. А він навіть як нічого не відбулося. Можливо, після цього мене почали щовесни, після зборів відправляти в Динамо-2, але тоді точно нічого не було», – зазначив півзахисник у інтерв’ю Sportarena.

  • За всім років у Динамо як гравець Хацкевич зіграв 216 матчів, в яких забив 36 голів.
  • Після завершення виступів як футболіст, Хацкевич був тренером юнацьких та національної збірної білорусі, а також асистентом Юрія Калитвинцева та Мирона Маркевича у національній збірній Україні.
  • З 2010 по 2019 рік з дворічною перервою працював у системі київського Динамо: спочатку асистентом тренера, а потім рік в.о. керманича другої команди киян.
  • У 2017-2019 рр. очолював головну команду біло-синіх.
  • Виграв як наставник киян два Суперкубки України.