Лобіював закон в бізнес-інтересах президента Динамо: НАЗК розпочало розслідування проти Григорія Суркіса

Переглядів 1179
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Лобіював закон в бізнес-інтересах президента Динамо: НАЗК розпочало розслідування проти Григорія Суркіса
Брати Суркіси. Фото: Google
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку стосовно нардепа від колишньої проросійської партії ОПЗЖ Григорія Суркіса за підозрою у конфлікті інтересів.

НАЗК підозрює, що Григорій Суркіс міг лобіювати та особисто проголосувати за законопроект про зміни до Закону «Про фізичну культуру і спорт» усупереч конфлікту інтересів, повідомляє Дзеркало тижня.

Йдеться про документ, який буцімто ініціювали президенти кількох футбольних клубів, котрі напередодні займалися байкотуванням єдиного телепулу української Прем’єр-ліги. 

Однак, українські ЗМІ одразу назвали саме Суркісів ініціаторами та лобістами цього законопроекту, бо його ухвалення, окрім можливостей подальшого блокування телепулу,  передбачає також  комерційні вигоди для бізнесів молодшого з Суркісів - Ігоря.

Оскільки останній є власником ФК Динамо і паралельно співвласником частки медіа-групи 1+1, то ігноруючи телепул УПЛ і передаючи телеправа «плюсам», Суркіс отримує шляхи додаткового заробітку.

Противниками єдиного телепулу є Динамо, Дніпро-1, Зоря, Металіст та ФК Рух.

Раніше була інформація, що за кожен матч, на який клуби не допускатимуть представників єдиного телепулу – Сетанту, для проведення трансляції, штрафуватимуться на суму від 500 тисяч гривень, а надалі вони втрачатимуть очки у турнірній таблиці УПЛ.