Луческу проти Вернидуба, Григорчук проти Кучера. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у неділю?

Переглядів 1621
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
Луческу проти Вернидуба, Григорчук проти Кучера. Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у неділю?
Мірча Луческу та Юрій Вернидуб. Фото: Google
Ексклюзивний анонс матчів 10-го туру УПЛ Дніпро-1 – Чорноморець, Львів – Металіст і Динамо – Кривбас спеціально для вас на «УФ».

30-го жовтня відбудеться три поєдинки 10-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Дніпро-1 ‒ Чорноморець, Львів – Металіст і Динамо – Кривбас. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Дніпро-1 – Чорноморець

30 жовтня. 13:00. м. Ужгород. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Нас очікує поєдинок між командою, яка ще не програвала в цьому сезоні та командою, яка ще не перемагала. Хоча перед початком сезону чимало людей пророкувало Чорноморцю боротьбу за єврокубки, але поки що Роману Григорчуку не вдається повернути Чорноморець до тих вершин, де він був колись. 

Одесити знаходяться на останній сходинці турнірної таблиці УПЛ. За вісім турів “моряки” здобули лише три очки, тричі зігравши внічию та п’ять разів поступившись. Підопічні Григорчука забили лише п’ять м’ячів. Менше тільки у Кривбасу Вернидуба – чотири. 

Чорноморець демонструє непоганий футбол, але наразі їм не щастить. Адже чотири з п’яти поразок були мінімальним з рахунком 1:2 або 0:1. Лише луганська Зоря зуміла розгромити колектив Григорчука 4:0. І ця поразка, здається, серйозно вплинула на одеський клуб, тому що в минулому турі Чорноморець у Ковалівці зіграв внічию з місцевим Колосом, який веде боротьбу за єврокубкову зону. 

Одесити по ходу зустрічі вигравали з рахунком 1:0 завдяки голу Євгена Селіна. Ексгравець збірної України відзначився ще на 20-ій хвилині. Колос лише на 72-ій хвилині завдяки пенальті зумів відігратися. Вирок арбітра влучно реалізував Павло Оріховський. Якби не цей гол, то Чорноморець святкував би першу перемогу в сезоні. До того “моряки” втратили нічиї з Ворсклою на 88-ій хвилині, з Олександрією на 83-ій, а з Шахтарем взагалі на 96-ій. Є два варіанти, чому так відбувається: втрата концентрації або просто невезіння. Тому що у футболі без фарту нікуди. 

Від рятівного 12-го місця Чорноморець відділяє лише п’ять очок, маючи матч у запасі проти криворізького Кривбаса. Тому все в руках команди Романа Григорчука. За певних обставин одесити можуть піти на зимову перерву не в зоні вильоту. 

Дніпро-1 у четвер приніс радість футбольній Україні, кваліфікувавшись у плей-оф Ліги конференцій. Дніпровці здобули мінімальну перемогу над кіпрським Аполлоном з рахунком 1:0 завдяки феноменальному голу Олександра Піхальонка. Команда Олександра Кучера гарантувала собі 1/16 фіналу ЛК, а в разі перемоги над алкмарським АЗ у четвер – 1/8 фіналу. 

І ось цей поєдинок з Чорноморцем може вплинути на фізичний стан гравців, яких у розпорядженні Кучера не так вже й багато, зважаючи на кадрові втрати. До речі, керівництво Дніпра-1 просило Чорноморець перенести цей поєдинок на невизначений термін через участь Дніпра-1 у Лізі конференцій, але одесити на це не погодилися. 

У лазареті дніпровців перебуває п’ять футболістів: Еміліано Пуріта, Валерій Луцкевич, Артем Громов, Олексій Гуцуляк і Домінго Бланко. Це змусило Кучера на матч з Аполлоном в заявку додавати чотирьох голкіперів. У головного тренера Дніпра-1 немає ротації перед матчем з Чорноморцем, максимум він може дати відпочити чотирьом польовим гравцям і одному кіперу. А це може вплинути на результат матчу з Чорноморцем, у якого з кадрових втрат лише Євген Паст, який не є основним у Григорчука. 

У цьому сезоні в УПЛ Дніпро-1 втратив очки лише з Інгульцем, зігравши внічию 2:2. Крім того, у них було сім перемог і ще є матч в запасі з Олександрією. У дніпровців 21 забитий м’яч і лише чотири пропущено. Різниця забитих-пропущених найкраща у лізі. Безпрограшна серія Дніпра-1 у всіх турнірах триває десять матчів (вісім перемог і дві нічиїх). 

У минулому турі дніпряни провели поєдинок проти харківського Металіста і здобули перемогу з мінімальним рахунком 1:0. Єдиний гол у матчі до свого активу записав Ігор Когут на 85-ій хвилині. В УПЛ Дніпро-1 востаннє поступався ще київському Динамо 24-го жовтня 2021-го року. Рано чи пізно будь-яка безпрограшна серія завершується. Роман Григорчук може зіпсувати статистику та настрій Дніпру-1. Цей тренер знає, як перемагати лідерів. 

Історія зустрічей – 3: +2, =1, -0; 6:1

Майбутній герой матчу – Роман Григорчук

У цьому матчі багато чого залежатиме від того, що скаже Роман Григорчук перед поєдинком у роздягальні. Якщо наставник одеситів зможе правильно психологічно налаштувати колектив на це протистояння, то в Чорноморця будуть непогані шанси бодай на нічию в грі проти Дніпра-1. Також багато залежатиме від замін по ходу зустрічі, варіантів яких у Григорчука значно більше, ніж у Кучера.

Прогноз на гру: Дніпро-1 – Чорноморець – Ф2 (+1.5) – 1.86

Букмекерська контора Favbet дає дуже хороший коефіцієнт на те, що Чорноморець не програє Дніпру-1 більше, ніж в один м’яч. Дніпровці точно не будуть нестися вперед, стараючись розгромити одеситів. Адже в четвер їх очікує важке протистояння з АЗ за перше місце в групі та 1/8 фіналу Ліги конференцій. Якщо Дніпро-1 переможе, то це буде мінімально, так, як і більшість поразок Чорноморця в цьому сезоні. 

Львів – Металіст

30 жовтня. 13:00. м. Львів. Стадіон “Скіф”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Данило Книш (Металіст)

Ще один матч одного з лідерів чемпіонату проти аутсайдера. Харківський Металіст, який перед початком десятого туру займає шосте місце зіграє проти футбольного клубу Львів, які знаходяться на 14-ій сходинці. У минулому турі обидві команди зазнали поразок. Металіст мінімально програв Дніпру-1 з рахунком 0:1. А ФК Львів поступився Олександрії 0:2. 

У харківського колективу за вісім матчів три поразки, чотири перемоги та лише одна нічия. Найбільшої поразки Металіст зазнав від донецького Шахтаря, програвши 1:6. Інших два матчі харків’яни програли з мінімальним рахунком 0:1 (Колосу та Дніпру-1). Нічия була зафіксована в поєдинку з Інгульцем (1:1). І це той випадок, коли цей нічийний результат можна трактувати, як втрата очок Металіста. Підопічні Олега Ратія виявились сильнішими за Рух, Олександрію, Верес і Ворсклу. 

Завдяки таким результатам у Металіста 13 очок. Крім того, в них ще є матч у запасі проти київського Динамо. Тому потенційно в металістів може бути 16 залікових балів. До єврокубкового четвертого місця перед початком десятого туру харків’ян відділяє лише три бали. 

Слід відзначити, що Металіст ‒ єдина команда з топ-6, у якої мінусова різниця забитих і пропущених м’ячів – 12:14, що пояснюється через розгром від Шахтаря. Металіст є однією з 16 команд УПЛ, яка найбільше пропускає в цьому сезоні. Більше них пропустив лише Рух (15), а на рівні з ними ‒ Львів і Ворскла. 

Олег Ратій не матиме змогу залучити до матчу проти Львова 26-річного півзахисника Данила Книша. Хавбек отримав пряму червону картку в минулому турі проти Дніпра-1. Сталося це на 89-ій хвилині за жорсткий підкат проти Руслана Бабенка. Тому в матчі проти Львова Книш не зіграє. Він не є ключовим гравцем у складі Металіста в цьому сезоні: у минулому турі проти Дніпра-1 Данило лише вдруге в сезоні вийшов зі стартових хвилин. Вперше це сталося в грі проти Колоса. Замість Книша, напевно, вийде Єгор Картушов. 

У Львова лише одна перемога за вісім турів. 25-го вересня львів’яни здолали закарпатський Минай з мінімальним рахунком 1:0. Ще двічі “містянам” вдалося зіграти внічию з Кривбасом (0:0) і Металістом 1925 (2:2). Інші п’ять матчів львів’яни програли із загальним рахунком 3:12. Загалом команда Олега Дулуба пропустила 14 м’ячів, а забила шість. Через такі невдалі результат Львів перебуває у зоні перехідних матчів, на 14-му місці. 

Після перемоги над Минаєм львів’яни зіграли чотири матчі, три з яких програли. Ще одна особиливість останніх поєдинків Львова в тому, що “містяни” пропускають мінімум два голи в кожному з чотирьох попередніх матчах. 

Львів у своєму активі має одну гру в запасі. Матч 6-го туру УПЛ проти донецького Шахтаря перенесено на невизначений термін. 

Історія зустрічей – не зустрічались

Майбутній герой матчу – Орест Костик

23-річний воротар харківського Металіста Орест Костик повертається до Львова та зіграє матч проти своїх колишніх одноклубників. Саме в складі “містян” Костик дебютував в УПЛ ще 3-го жовтня 2020-го року в поєдинку проти Руху. Загалом у складі “синьо-золотих” Орест провів три роки, побував в оренді в Балтії, та цього літа перебрався до Металіста. Мотивації, щоб зіграти проти Львова на нуль, у Костика достатньо. Тому буде цікаво спостерігати окремо за ним у цьому недільному матчі. 

Прогноз на гру: Львів – Металіст – П2 – 2.26

Львів переміг лише одного разу, забивши переможний гол 91-ій хвилині. Вони не демонструють якоїсь яскравої та захоплюючої гри в цьому сезоні. Натомість їхній суперник харківський Металіст виглядає набагато краще і по грі, і по результату. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 2.26 на те, що Металіст здобуде перемогу в протистоянні з львів’янами.

Динамо – Кривбас

30 жовтня. 17:00. м. Львів. Стадіон “Арена Львів”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Закриватиме програму ігрового дня в неділю поєдинок між київським Динамо і криворізьким Кривбасом. Кияни в четвер втратили шанси на єврокубкову весну, зігравши в результативну нічию 3:3 з кіпрським АЕКом з Ларнаки. Динамівцям потрібно було лише перемагати, щоб поборотися за третє місце в групі, яке дає право грати у 1/16 фіналу Ліги конференцій. Проте підопічні Луческу не зуміли здобути три очки. Тому наступний матч проти Фенербахче для них нічого вже не вирішує і ДК тепер може сконцентруватись суто на УПЛ. 

Перед початком 10-го туру Динамо розташувалося всередині турнірної таблиці на восьмому місці. Кияни провели лише сім турів і в них є два матчі в запасі проти Інгульця та Металіста. За підсумками семи матчів динамівці здобули десять очок, тричі вигравши і програвши, та ще одного разу зіграли внічию. Динамо зуміло перемогти лише Минай, Рух і Львів. Але поступились Дніпру-1, Зорі та Шахтарю. У попередньому турі зіграли внічию з полтавською Ворсклою. 

Із цих результатів можна зробити висновок, що “біло-сині” в цьому сезоні виграють лише в аутсайдерів. А Кривбас є саме такою командою на даний момент, що, безумовно, тішить вболівальників Динамо. Однак чи буде так просто в грі проти Кривбаса – велике питання. 

Криворіжці, нарешті, здобули першу перемогу в цьому сезоні. Таким чином, у нас залишилося лише дві команди, які ще не перемагали в УПЛ сезону 22/23, ‒ Інгулець і Чорноморець. У минулому турі підопічні Юрія Вернидуба переграли Інгулець з рахунком 2:1 завдяки дублю Романа Дебелка, який він оформив за дві хвилини. Ця перемога дозволила Кривбасу із зони вильоту піднятися до зони перехідних матчів. В активі криворізької команди шість очок. Крім перемоги над Інгульцем, вони ще тричі зіграли внічию і чотири рази програли. 

За підбором гравців і з таким досвідченим тренером Кривбас повинен боротися, як мінімум за топ-8 УПЛ у цьому сезоні. Перемога над Інгульцем може дати імпульс команді Вернидуба, підштовхнути до нових звитяг. І попри те, що наступний суперник після першої перемоги ‒ це київське Динамо, шанси на позитивний результат є. 

Кияни в цьому сезоні демонструють погану гру та не дуже вдалі результати. Крім того, Юрій Вернидуб на посту головного тренера луганської Зорі тричі перемагав київське Динамо. Чому б це не зробити тепер у ролі коуча Кривбасу? 

У криворіжців, як і в більшості команд УПЛ, є матч в запасі. 2-го грудня вони повинні провести поєдинок 7-го туру проти одеського Чорноморця.

Історія зустрічей – 47: +35, =10, -2; 91:19

Майбутній герой матчу – Юрій Вернидуб

Цілком реально, що, якби Кривбас не переміг Інгулець, то Вернидуб вже би не витримав і подав у відставку. Однак криворіжці перемогли, тож Юрій Миколайович залишився і тепер готується дати бій Динамо. У поєдинку проти таких іменитих суперників дуже важливими є слова тренера перед матчем. Вернидуб – чудовий мотиватор і оратор, а ще знає секрет, як виграти у Динамо. Тому якщо Кривбас бодай не програє киянам і встоїть під їхнім тиском, то ковалем цього успіху буде Вернидуб.

Прогноз на гру: Динамо – Кривбас – Ф2 (+1.5) – 1.84

Букмекери роблять київське Динамо очевидним фаворитом цього протистояння. На перемогу “біло-синіх” дають коефіцієнт 1.35, на нічию – 5.10, а на те, що виграє Кривбас, аж 8.70. Розгрому на “Арені Львів”, де між собою зіграють команди, точно не буде. Favbet дає хороший коф на те, що криворізький клуб не програє киянам більше, ніж в один м’яч – 1.84.