«Людина без імені»: екс-півзахисник Шахтаря переживає не найкращий період в Польщі

Переглядів 2120
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Людина без імені»: екс-півзахисник Шахтаря переживає не найкращий період в Польщі
Маріуш Левандовські. Фото: ФК Радом'як
Колишній гравець донецького Шахтаря, а нині головний тренер польського Радом'яку Маріуш Левандовські перебуває під критикою фанатів команди після трьох поразок поспіль.

Після домашнього матчу 25-го туру польської Екстракляси з Легією (0:2) Маріуш Левандовські знову зазнав образ з боку вболівальників.

«Змирися і йди!», «Людина без імені», – такі вигуки чув Левандовські з трибун стадіону після поразки.

Після матчу з Легією головний тренер Радом'яка попросив пошани з боку фанів.

«Не знаю, що я зробив з уболівальниками. З самого початку мого перебування в Радомі я відчуваю огиду до себе. Я не говорю про всіх, але є група незадоволених. Хотілося б, щоб критика була конструктивною», – цитує Левандовські Przegląd Sportowy.

Взимку Радом'як програв усі спаринги та показав себе дуже погано. Деякі зазначили, що у команди Левандовські можуть навіть бути проблеми із збереженням прописки в Екстраклясі.

Варто зазначити, що йдеться про команду, чий бюджет ближче до найбіднішого клубу в еліті, ніж до найбагатшого. Проте Радом'як розпочав другу частину сезону з п'яти безпрограшних матчів (дві перемоги та три нічиї).

Однак потім була серія з трьох поспіль поразок у чемпіонаті Польщі. На даний момент команда посідає дев'яте місце у таблиці та відстає від зони вильоту на п'ять очок. Ситуація, як і раніше, здається відносно безпечною, але вболівальники сподівалися на краще.

Більшість своєї ігрової кар'єри Левандовські провів в Україні. Протягом дев'яти років польський півзахисник захищав кольори донецького Шахтаря (2001-2010, 275 матчів, 30 голів та п'ять асистів).

З «гірниками» став п'ятиразовим чемпіоном та триразовим володарем національного кубка, а також завоював Суперкубок України та Кубок УЄФА.