Максим ШАЦЬКИХ: «НА ДИВО НЕ СПОДІВАЄМОСЯ — КОМАНДИ ВЖЕ НЕ ІСНУЄ»

Переглядів 160
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Перед туром КДК ФФУ виключив «Арсенал» із змагань у прем’єр-лізі. Судячи з усього, апеляцію на це рішення ніхто подавати не збирається

Ситуація з «канонірами» ще донедавна була заплутаною: кияни не з’явилися на виїзну гру із запорізьким «Металургом» і не вийшли на поле в домашній зуст­річі з «Дніпром», проте в перерві між турами з’явилася надія, що «Арсенал» буде відроджений. Власники клубів прем’єр-ліги пристали на пропозицію Ріната Ахметова зібрати кошти, щоби столична команда змогла завершити чемпіонат. З однією умовою: «Власник «Арсеналу» має три дні, щоби визначитися, хоче клуб грати у чемпіонаті країни чи ні».

Ця новина викликала бурхливу реакцію в гендиректора «канонірів» Віктора Головка, який є довіреною особою Вадима Рабиновича.

— Для мене особисто, і для всіх, хто пов’язаний з «Арсеналом», уже давно не було більш радісної звістки. Тепер ми чекаємо після слів наступних конкретних дій. Хочу нагадати нашим мужнім колегам по прем’єр-лізі: щоби не бути банкрутами, десь до вівторка нам треба заплатити понад п’ять мільйонів гривень податків. Як правильно казали на засіданні президентів клубів, не потрібно платити на рахунок «Арсеналу» — можна відразу направити кошти в податкову. Але обов’язково дайте нам довідку про сплату, ми ж законослухняна структура.

Далі: перед колективом є заборгованість по зарплатні, яку треба терміново сплатити, а це майже два мільйони гривень із усіма нарахуваннями. І ще буквально мізерні платежі, залишені після останніх контрактів із гравцями. Це тільки перші обов’язкові платежі, які треба зробити. Якщо розмова президентів клубів була не «пустушкою», то найважливіше для нас — розрахуватися з податковими боргами та по зарплатні. Для цього ми готові створити наглядову раду з усіх президентів клубів, які можуть простежити за витратами грошей у клубі до копійки. Нам підходить будь-яке законне рішення із цього приводу. Оскільки ми теж — за фінансовий порятунок клубу.

Найближчі дні ми готові присвятити тільки цьому: будь-яка ініціатива від прем’єр-ліги або ФФУ, будь-який дзвінок із пропозицією грошей — за хвилину ми готові інформувати про це всю футбольну громадськість. Наш рахунок відкрито. Ми вдячні всім, хто піклується про долю нашого клубу. Про перші й будь-які інші надходження грошей за обов’язкові за законами України платежі ми готові повідомляти в онлайні. Повторюся: будь-який законний варіант фінансового порятунку «Арсеналу» прийнятний і для нас!»

Попри гучні заяви, справа увесь минулий тиждень не рухалася з місця. Не було жодних повідомлень ні з боку «Арсеналу», ні з боку представників інших клубів прем’єр-ліги. Офіційний сайт «канонірів» узагалі перестав працювати. ЗМІ облетіла лише звістка про жахливе ДТП спортивного директора київського клубу Владислава Ващука. Мабуть, моральний стан колишнього гравця збірної України був не найкращим. Адже, крім нього, ніхто з оточення Олександра Онищенка, який взяв і на півдорозі залишив команду, не давав ніяких коментарів. А минулого четверга за повторну неявку на матч чемпіонату КДК ФФУ виключив «Арсенал» із поточних змагань прем’єр-ліги, постановивши матеріали справи передати дирекції прем’єр-ліги для внесення відповідних змін до турнірних таблиць. Судячи з усього, апеляцію на це рішення ніхто подавати не збирається.

— «Арсенал» офіційно зняли зі змагань, отож питання закрите, — сказав у інтерв’ю «УФ» форвард киян Максим Шацьких. — Чи сподіваємося на якесь диво? Чесно кажучи, ні. За великим рахунком, команди вже не існує. Звичайно, це дуже прикро, але треба рухатися вперед. Останнім часом ми самостійно тренуємося, кожен шукає собі нове місце роботи. Де я продовжу кар’єру, ще не знаю. Зараз розглядаю варіанти, а визначусь у зимове міжсезоння, до якого залишилося не так багато часу.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.