«Малиновський був худим, але грав розумно»: Ван Леувен згадав гру хавбека Марселя в академії Шахтаря

Переглядів 325
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Малиновський був худим, але грав розумно»: Ван Леувен згадав гру хавбека Марселя в академії Шахтаря
Руслан Малиновський. Фото: Марсель
Патрік Ван Леувен, який зараз є головним тренером луганської Зорі, висловив свою думку про півзахисника французького Марселя Руслана Малиновського.

Спеціаліст із Нідерландів згадує, що поганий фізичний розвиток заважав Малиновському в Шахтарі на ранніх стадіях. У якийсь момент клуб навіть відпустив гравця, але потім він повернувся до структури клубу, вже усвідомлюючи свої проблеми.

«У молодості Малиновський був худим і меншим, ніж інші. Він завжди грав розумно, але страждав у фізичних единоборствах. Шахтар мав меншу впевненість у Маліновському, ніж в інших, але академія зрозуміла, що ми не можемо його відпустити».

Ван Леувен стверджує, що період, коли Малиновський опинився поза клубом, зробив його сильнішим.

«Потім він повернувся до Шахтар-3 до другої ліги. Саме там Маліновський почав розуміти, що йому потрібно зробити, щоб стати професійним футболістом. Період, коли він був поза Шахтарем, змусив його зрозуміти деякі речі», - сказав тренер у інтерв'ю La Provence.

З 2008 по 2013 рік Патрік Ван Леввен обіймав посаду голови академії Шахтаря. Під його початком у таборі «гірників» український півзахисник Руслан Маліновський знаходився у структурі клубу.

X