Маріуш ЛЕВАНДОВСКІ: «Помиляються всі: гравці й арбітри»

Переглядів 175
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Про матч «Чорноморець» — «Севастополь» «УФ» у ексклюзивному інтерв’ю розповів гравець збірної Польщі та капітан севастопольців

— Суперники продемонстрували відкритий футбол, який мав сподобатися глядачам, — зазначив Маріуш. — Уважаю, що початок гри краще провела наша команда, ми створили небезпечні моменти першими, мали вести в рахунку, але не реалізували свої можливості, після чого пропустили. Так, неприємно, що арбітри не помітили офсайд у Антонова, коли той забивав перший м’яч у наші ворота, але трапляється у футболі й таке: помиляються гравці, помиляються судді, без цього — ніяк. А другий гол… Безглузда помилка, якої ми не мали права припускатися. І що робити далі? Зіграли півгодини, рахунок — 0:2, а ми грали в гостях із опонентом, який виступає в Лізі Європи, суперником, який має більший досвід. «Чорноморець» просто знав, як треба зіграти, щоби не втратити перевагу. Але, попри це, вважаю, що «Севастополь» продемонстрував непогану гру, програв цілком пристойно.

— На початку другого тайму «Севастополь» зіграв набагато краще. Здавалося, що команда заб’є й поверне в матчі інтригу…

— Гра цілком могла бути ще цікавішою та тримати в напрузі до останніх хвилин, якби ми забили після перерви, але сталося так, як сталося.

— У першому колі «Севастополь» і «Чорноморець» сильнішого не виявили, зігравши внічию — 1:1. Зараз перемогли одесити. Вони за цей час стали сильнішими чи це, можливо, ви недопрацювали?

— Порівнювати немає сенсу — то був початок сезону, зараз — початок другого кола. Ми грали вдома, щойно повернулися до «еліти», «Чорноморець» думав про єврокубки, ще не відійшов од поєдинку за Суперкубок України. А тут маємо суперника, який наразі стабільно у четвірці лідерів чемпіонату, виступає в Лізі Європи, має збалансований склад. Ми сподівалися на те, що одесити виглядатимуть утомленими після тяжкого матчу проти «Лудогорця», адже гра проходила у четвер. І хтозна, можливо, все пішло би по-іншому, якби ми не пропустили м’яч на п’ятнадцятій хвилині.

— Одним із лідерів «Севастополя» є одеський форвард Сергій Кузнецов, який щойно відновився після травми та встиг зіграти трішки більше десяти хвилин. Скажіть, окремо розмовляли з ним про «Чорноморець»? Він точно знає багатьох «моряків»… Міг розповісти якісь секрети…

— Тренерський штаб перед кожним матчем робить розбір гри суперника доволі детально, отже, у цьому немає потреби. Звичайно, ті, хто грав за «Чорноморець» чи не грав, але для них Одеса — рідне місто, налаштовуються на такі матчі якось інакше, ніж реш­та, але в нас є завдання — здобути очки: одне чи три. А цього ми не зробили.

— На початку сезону «Севастополем» керував Олег Кононов, а потім йому на зміну прийшов Геннадій Орбу. Скажіть, як змінилася гра команди після тренерських пертурбацій?

— Футбол — він один для всіх, нічого кардинально не змінилося. Так, у кожного тренера є щось своє, кожен має власні думки з приводу того, як має грати команда. Добре, що Геннадій Орбу дає можливість усім футболістам проявити себе, працює з усіма, експериментує, шукає оптимальний склад. Маємо йому в цьому допомогти, слухати його та виконувати завдання на кожен матч.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ.

X