«Марсель возив нас усю гру. Злякався я тоді не на жарт»: Дудник поділився спогадами про матчі Ліги чемпіонів

Переглядів 818
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Марсель возив нас усю гру. Злякався я тоді не на жарт»: Дудник поділився спогадами про матчі Ліги чемпіонів
Юрій Дудник. Фото з особистого архіву Дудника.
Колишній півзахисник низки українських команд Юрій Дудник розповів про період своєї кар'єри у московському ЦСКА, з яким виступав у груповому етапі Ліги чемпіонів.

1992 року Юрій Дудник разом із московським ЦСКА грав у груповому раунді Ліги чемпіонів. В ексклюзивному інтерв'ю FanDay Дудник згадав матч проти майбутнього переможця турніру – Марселя.

«Не приховуватиму, у мене був мандраж. Злякався я тоді не на жарт. Величезний стадіон. Склад у французів – це щось. На одного Десайї подивишся, вже страшно. Та там кожен, хто виходив на поле, був зіркою – Бартез, Англома, Созе, Руді Феллер, Болі, Добровольський, Дідьє Дешам».

Той поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1 і цей результат був дуже несподіваним. Дудник досі пам'ятає чудову гру півзахисника Марселя Абеді Пеле.

«Французи у першому таймі атакували без зупинки. Те, що нас возили всю гру – однозначно. Обеді Пеле таке видавав: акробатичні стрибки, удари з будь-яких позицій. Теслярів молодець – виручав. У другому таймі сольний прохід Файзуліна увінчався голом у відповідь. Це була перша нічия ЦСКА у Лізі чемпіонів».

Дудник – вихованець луганської СДЮСШОР. За більш ніж 20-річну ігрову кар'єру він пограв у 17 клубах. Тільки в чемпіонаті Дудник провів майже 500 ігор і забив трохи більше півсотні м'ячів.