«Має статус легенди»: журналіст висловився про голкіпера Шахтаря та озвучив цікавий рейтинг воротарів УПЛ

Переглядів 621
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Має статус легенди»: журналіст висловився про голкіпера Шахтаря та озвучив цікавий рейтинг воротарів УПЛ
Анатолій Трубін. Фото: Шахтар
Відомий журналіст Михайло Смоловий склав рейтинг голкіперів УПЛ за показником, який відображає кількість голів, які не були забиті завдяки грі «вартового воріт».

Перше місце у цьому списку посів воротар Металіста 1925 року Олег Мозиль. Згідно зі статистикою Смолового, завдяки його діям команда уникла перепустки ще 8,26 голів у сезоні УПЛ.

Металіст 1925 року пропустив у першій частині сезону 17 голів у 14 поєдинках. Проте чотири м'ячі були забиті змінником Мозиля Денисом Сидоренком у його єдиному матчі проти Вереса (1:4).

Таким чином, Мозиль пропустив 13 голів у 13 матчах цього сезону чемпіонату України. В активі воротаря шість "сухих ігор".

Примітно, що лише 11 місце у цьому рейтингу посів воротар Шахтаря Анатолій Трубін. Він урятував свою команду від 0,85 голів.

«Кіпер Шахтаря, незважаючи на молодий вік, уже має статус легенди. Але, як бачимо, в УПЛ із надто дірявим для амбіцій Шахтаря захистом йому важко демонструвати свій клас», – прокоментував статистику Трубіна Смолової.

Трубін відіграв за Шахтар у 12 матчах УПЛ, у яких пропустив 11 м'ячів. На його рахунку п'ять поєдинків без пропущених голів. Колега Трубіна Андрій П'ятов взяв участь в одній грі та зберіг свої ворота на замку.

X